08 dec 2015 14:47

08 dec 2015 14:47

Bra skrivet Britt-Marie!

FRÄMLINGSRÄDSLA

Replik. Jättebra skrivet Britt-Marie (SLA 7/12)! Jag är också rätt konfunderad över de smittade offren! Hörde en gång en av de drabbade säga ”Jag skall flytta till ett land där de inte tar emot sådana där” = invandrare. Glädjande nog är ju att vederbörande inte kommer släppas in i det landet han/hon önskar flytta till.

Det är ju inte sällan de epidemiskt drabbade även väljer att exempelvis sitta och äta kinamat/pizza under tiden de häver ur sig den ena dummare kommentaren efter den andra om flyktingar!

Säger som du Britt-Marie: Stanna för guds skull hemma, res inte utomlands och dessutom betala för att konfronteras med dessa människor som ni skyr som pesten när de vill komma till oss i Sverige!

Hörde om ett recept som verkade effektivt mot xenofobi: Be någon att köra iväg dig och din familj till ett för dig/er okänt område, långt bort från det trygga, gosiga hemmet. Utan varma kläder och mat, ut i mörker och kyla, traska på nu i evigheten! Snart kommer du behöva både mat, dryck, toalett, värme, blöjor till småbarnen, bindor/tamponger, torra kläder och skor etcetera. För att bli redigt botad för en rejält lång tid framöver, bör någon även bränna ner ditt hus under tiden du/ni kämpar ute i mörkret och kylan!

Sen är det ju detta också att en del tycker det skall hjälpas på deras hemmaplan. Hur många av er stannar inne i ett hus som står i ljusan låga? Betänk då att det gäller en hel stad och mer än det. Evakuering, tänker nog en del av er, men till vad och vart?

Min far flydde ”sitt land”, till Sverige under andra världskriget, just för att det inte går att stanna i landet, för då dör du!

Tror att om du har något uns av fantasi, har du nu fattat att det inte är en nöjestripp som pågår för flyktingarna, utan blodigt allvar!

God jul och ett hopp om ett bättre år, 2016!

Sten Sture Larsson

Det är ju inte sällan de epidemiskt drabbade även väljer att exempelvis sitta och äta kinamat/pizza under tiden de häver ur sig den ena dummare kommentaren efter den andra om flyktingar!

Säger som du Britt-Marie: Stanna för guds skull hemma, res inte utomlands och dessutom betala för att konfronteras med dessa människor som ni skyr som pesten när de vill komma till oss i Sverige!

Hörde om ett recept som verkade effektivt mot xenofobi: Be någon att köra iväg dig och din familj till ett för dig/er okänt område, långt bort från det trygga, gosiga hemmet. Utan varma kläder och mat, ut i mörker och kyla, traska på nu i evigheten! Snart kommer du behöva både mat, dryck, toalett, värme, blöjor till småbarnen, bindor/tamponger, torra kläder och skor etcetera. För att bli redigt botad för en rejält lång tid framöver, bör någon även bränna ner ditt hus under tiden du/ni kämpar ute i mörkret och kylan!

Sen är det ju detta också att en del tycker det skall hjälpas på deras hemmaplan. Hur många av er stannar inne i ett hus som står i ljusan låga? Betänk då att det gäller en hel stad och mer än det. Evakuering, tänker nog en del av er, men till vad och vart?

Min far flydde ”sitt land”, till Sverige under andra världskriget, just för att det inte går att stanna i landet, för då dör du!

Tror att om du har något uns av fantasi, har du nu fattat att det inte är en nöjestripp som pågår för flyktingarna, utan blodigt allvar!

God jul och ett hopp om ett bättre år, 2016!

Sten Sture Larsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.