11 dec 2015 14:37

11 dec 2015 14:37

Dags att vakna

FLYKTINGAR

REPLIK. I en replik på mitt inlägg den 23/11 så hävdar Staffan Pettersson att landets resurser inte är slut. Som jag konstaterat tidigare så är det inte min personliga uppfattning utan uppgifterna kommer från den myndighet som är ansvarig för beredskapen här i landet, MSB, plus ett antal ansvariga ministrar.

Uppenbarligen så delar inte MSB, Morgan Johansson, Margot Wallström och Stefan Löfven, Staffan Petterssons uppfattning, för annars så skulle man väl knappast tala om en systemkollaps. Och nu senast vår infrastrukturminister som vill stänga Öresundsbron för att, som hon uttrycker det, återfå kontrollen över invandringen till Sverige. En kontroll som man tydligen har tappat.

Om vi nu har en regering som på löpande band lägger fram åtgärder för att begränsa invandringen till Sverige så gör man förmodligen inte det utan anledning och då verkar det lite väl naivt att hävda att landets resurser inte är slut. Hur många tältläger krävs det för att man ska förstå det?

Att påstå att en folkomröstning kostnadsmässigt ens skulle vara i närheten av de årliga kostnaderna för svensk invandringspolitik, och då talar jag om tiden före flyktingkatastrofen, tyder på att Staffan Pettersson behöver inhämta en del faktaunderlag även på den punkten.

Det är klart att vi kan fortsätta att ta emot människor till det antal som vi gör nu, men då lär det påverka vår välfärd på ett sätt som jag inte tror att vare sig Staffan Pettersson eller någon annan är intresserad av.

Stefan Hallberg

vice ordförande

Sverigedemokraterna Karlsborg

Uppenbarligen så delar inte MSB, Morgan Johansson, Margot Wallström och Stefan Löfven, Staffan Petterssons uppfattning, för annars så skulle man väl knappast tala om en systemkollaps. Och nu senast vår infrastrukturminister som vill stänga Öresundsbron för att, som hon uttrycker det, återfå kontrollen över invandringen till Sverige. En kontroll som man tydligen har tappat.

Om vi nu har en regering som på löpande band lägger fram åtgärder för att begränsa invandringen till Sverige så gör man förmodligen inte det utan anledning och då verkar det lite väl naivt att hävda att landets resurser inte är slut. Hur många tältläger krävs det för att man ska förstå det?

Att påstå att en folkomröstning kostnadsmässigt ens skulle vara i närheten av de årliga kostnaderna för svensk invandringspolitik, och då talar jag om tiden före flyktingkatastrofen, tyder på att Staffan Pettersson behöver inhämta en del faktaunderlag även på den punkten.

Det är klart att vi kan fortsätta att ta emot människor till det antal som vi gör nu, men då lär det påverka vår välfärd på ett sätt som jag inte tror att vare sig Staffan Pettersson eller någon annan är intresserad av.

Stefan Hallberg

vice ordförande

Sverigedemokraterna Karlsborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.