14 dec 2015 15:59

14 dec 2015 15:59

Virke hade varit bättre

BULLERSKÄRMAR

Kalejdoskop. Under snart sju månader har kommunen monterat upp bullerskärmar i plast för att minska buller från Vadsbovägen, berörda fastigheter har under många år varit på plats utan bullerskärmar. Redan efter en kort tids montering kunde vi som trafikerar vägen på kvällen konstatera att det var som att åka in i ett kalejdoskop, trafikanter stördes av mängder av reflexer av andra fordon.

Jag vågar påstå att om detta bygge skulle ha utförts av tryckimpregnerat virke, då skulle man slippa alla reflexer, byggkostnaden skulle ha varit betydligt mycket lägre och bara användningen av ett naturligt material skulle kanske till och med rättfärdiga åtgärden. Risken för åverkan vore minimal, vad händer i dag om buset åker ut med en hammare en natt?

Kostnaden är ofattbara 13 miljoner kronor, lika mycket som tre normala skattebetalare betalar i skatt under en livstid!

Arnold

Jag vågar påstå att om detta bygge skulle ha utförts av tryckimpregnerat virke, då skulle man slippa alla reflexer, byggkostnaden skulle ha varit betydligt mycket lägre och bara användningen av ett naturligt material skulle kanske till och med rättfärdiga åtgärden. Risken för åverkan vore minimal, vad händer i dag om buset åker ut med en hammare en natt?

Kostnaden är ofattbara 13 miljoner kronor, lika mycket som tre normala skattebetalare betalar i skatt under en livstid!

Arnold

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.