15 dec 2015 14:20

15 dec 2015 14:20

Halkan orsakar inte olyckor

TRAFIK

Vinterväglag. Nu har det hänt igen, det har blivit halt på vägarna. Är det någon som är förvånad?

I fredags hände det igen, en trafikolycka utanför Grevagården. Det konstiga med den är att tydligen var ingen av förarna skyldiga till olyckan för enligt Räddningstjänstens inre befäl så orsakades olyckan av halkan!

Jag vet inte om man har ändrat något i körkortsutbildningen men när jag tog mitt körkort för många år sedan så hette det att jag som förare är skyldig att anpassa farten efter yttre omständigheter. Yttre omständigheter är bland annat lågt stående sol, dimma, väglag och andra trafikanter samt mycket mer.

Följer man detta så är det den som framför fordonet eller om det är två som kolliderar någon av dem eller båda som orsakar olyckan.

K.L

I fredags hände det igen, en trafikolycka utanför Grevagården. Det konstiga med den är att tydligen var ingen av förarna skyldiga till olyckan för enligt Räddningstjänstens inre befäl så orsakades olyckan av halkan!

Jag vet inte om man har ändrat något i körkortsutbildningen men när jag tog mitt körkort för många år sedan så hette det att jag som förare är skyldig att anpassa farten efter yttre omständigheter. Yttre omständigheter är bland annat lågt stående sol, dimma, väglag och andra trafikanter samt mycket mer.

Följer man detta så är det den som framför fordonet eller om det är två som kolliderar någon av dem eller båda som orsakar olyckan.

K.L

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.