17 dec 2015 14:28

17 dec 2015 14:30

Spara inte på våra barn

GRUNDSKOLAN

Felräkning. Det är med både förvåning och besvikelse jag läser i SLA att grundskolan skall spara. Orsaken är inte brist på pengar inom kommunen, inte heller att grundskolan överskridit budgeten, nej orsaken är att ”någon” har räknat fel. Japp, ni läste rätt, felräkning.

Kära politiker, oavsett orsak (felräkning må vara en av de löjligaste) så spara inte på våra barn. Stoppa fingret i munnen och håll upp det mot vinden. Känn åt vilket håll det blåser. Ta sedan ert förnuft till fånga och ge rektorer ute på skolorna förutsättningar att lyckas och ge lärarna den lön de förtjänar. Det är sedan länge vetenskapligt belagt att kommunen vinner på att satsa på barn i unga år.

På Skövde kommuns hemsida står att läsa ”Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer.” Lev nu upp till detta och ge grundskolan full kostnadstäckning.

Jasin Ulama

Kära politiker, oavsett orsak (felräkning må vara en av de löjligaste) så spara inte på våra barn. Stoppa fingret i munnen och håll upp det mot vinden. Känn åt vilket håll det blåser. Ta sedan ert förnuft till fånga och ge rektorer ute på skolorna förutsättningar att lyckas och ge lärarna den lön de förtjänar. Det är sedan länge vetenskapligt belagt att kommunen vinner på att satsa på barn i unga år.

På Skövde kommuns hemsida står att läsa ”Skövde är en kommun som satsar offensivt på utbildning på alla nivåer.” Lev nu upp till detta och ge grundskolan full kostnadstäckning.

Jasin Ulama

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.