18 dec 2015 06:00

18 dec 2015 06:00

Sverige ett land med religionsfrihet

KLIMATET

Replik. Angående Jonny Fagerströms insändare i SLA 15/12.

Något av det dyrbaraste vi alla äger, är bland annat demokrati, rätten att yttra sig och rätten till att tro på det man vill.

Det fina med detta är att vem som, kan skriva och skicka in insändare och förmedla sina åsikter. Det finns också utrymme för att påstå saker som är mer eller mindre sant. Jag förmodar att Jonny är övertygad om att som han skriver: ”Det sker en massiv hotpropaganda vad gäller den globala uppvärmningen.”

Klimatmötet i Södertälje hade arrangerat 64 hjärntvättade barn som uppträdde i SVT.

Jonny F tror inte att 97–98 procent av all världens forskning som talar gemensamt om att den globala uppvärmningen som nu sker är orsakad av människan. Han sällar sig till den gruppen på 2–3 procent som tror motsatsen.

Visst känns det skönt att bo och leva i ett land med så många demokratiska och toleranta partier som vi har, och att vi kan sälla oss till den religion som vi tycker passar oss bäst.

Vi har ju också möjligheten att förneka att de extremväder som vi nu allt oftare ser runt om i världen har med global uppvärmning att göra. Exempelvis isblock stora som Gotland glider ner i havet från våra poler, extrema översvämningar i Asien, i centrala Europa och på många andra ställen, skogsbränder runtom i världen. För det är ju inte här, det är långt från Skövde.

Tack för det fria ordet.

Roland Wanner

miljöpartist

Något av det dyrbaraste vi alla äger, är bland annat demokrati, rätten att yttra sig och rätten till att tro på det man vill.

Det fina med detta är att vem som, kan skriva och skicka in insändare och förmedla sina åsikter. Det finns också utrymme för att påstå saker som är mer eller mindre sant. Jag förmodar att Jonny är övertygad om att som han skriver: ”Det sker en massiv hotpropaganda vad gäller den globala uppvärmningen.”

Klimatmötet i Södertälje hade arrangerat 64 hjärntvättade barn som uppträdde i SVT.

Jonny F tror inte att 97–98 procent av all världens forskning som talar gemensamt om att den globala uppvärmningen som nu sker är orsakad av människan. Han sällar sig till den gruppen på 2–3 procent som tror motsatsen.

Visst känns det skönt att bo och leva i ett land med så många demokratiska och toleranta partier som vi har, och att vi kan sälla oss till den religion som vi tycker passar oss bäst.

Vi har ju också möjligheten att förneka att de extremväder som vi nu allt oftare ser runt om i världen har med global uppvärmning att göra. Exempelvis isblock stora som Gotland glider ner i havet från våra poler, extrema översvämningar i Asien, i centrala Europa och på många andra ställen, skogsbränder runtom i världen. För det är ju inte här, det är långt från Skövde.

Tack för det fria ordet.

Roland Wanner

miljöpartist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.