19 dec 2015 06:00

19 dec 2015 06:00

Lika skyldiga

KOMMUNISM

Tack Linus Hellman för att din krönika i SLA 17/12 där du belyste alla illgärningar som kommunismen är ansvarig för. För mig framstår det som obegripligt att det tycks vara okej att vara kommunist men knappast nazist. Båda dessa alternativ är ju minst lika skyldiga till enorma mänskliga lidanden. Läs till exempel ”De som viskade...” av Orlando Figes.

Demokrat

Tack Linus Hellman för att din krönika i SLA 17/12 där du belyste alla illgärningar som kommunismen är ansvarig för. För mig framstår det som obegripligt att det tycks vara okej att vara kommunist men knappast nazist. Båda dessa alternativ är ju minst lika skyldiga till enorma mänskliga lidanden. Läs till exempel ”De som viskade...” av Orlando Figes.

Demokrat

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.