23 dec 2015 06:00

23 dec 2015 06:00

Du har rättigheter!

SKOLAN

Dyslexi. Till den elev som skrev om dyslexi i skolan (SLA 19/12). Mitt hjärta skriker när jag läser din insändare. Har gått igenom samma sak med min son och du har ett rent helvete just nu men det finns hjälp att få och det ska inte kosta en krona för er. Det finns hjälpmedel i skolan som ska användas.

Vet inte vilken skola du går på men med rätt mentor som slår näven i bordet och stöttar dig så kommer du att fixa detta. Du har rättigheter som muntliga prov m.m. och finns det inte personal så ska du få göra provet senare när personal finns, det är dina rättigheter och du är inte ensam, många med dig lider i tystnaden.

Det är ett tungt lass du och dina föräldrar drar just nu men det är värt all tid och alla tårar att slåss för sina rättigheter. Den dag du ställer dig upp inför ett prov och säger till läraren att ”nej, jag gör inget prov idag för jag får det inte muntligt”, då har du kommit över tröskeln och visat både lärare och elever att du har rättigheter som de inte kan ändra på.

Sök på nätet, där står om dina rättigheter som dyslektiker. Och ge inte upp!

Många varma styrkekramar till dig och din familj. SLA har min mejladress om du vill prata med en mamma till en dyslektiker.

Jag stöttar dig vännen.

Britt-Marie Nyman

Vet inte vilken skola du går på men med rätt mentor som slår näven i bordet och stöttar dig så kommer du att fixa detta. Du har rättigheter som muntliga prov m.m. och finns det inte personal så ska du få göra provet senare när personal finns, det är dina rättigheter och du är inte ensam, många med dig lider i tystnaden.

Det är ett tungt lass du och dina föräldrar drar just nu men det är värt all tid och alla tårar att slåss för sina rättigheter. Den dag du ställer dig upp inför ett prov och säger till läraren att ”nej, jag gör inget prov idag för jag får det inte muntligt”, då har du kommit över tröskeln och visat både lärare och elever att du har rättigheter som de inte kan ändra på.

Sök på nätet, där står om dina rättigheter som dyslektiker. Och ge inte upp!

Många varma styrkekramar till dig och din familj. SLA har min mejladress om du vill prata med en mamma till en dyslektiker.

Jag stöttar dig vännen.

Britt-Marie Nyman

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.