28 dec 2015 06:00

28 dec 2015 06:00

Överträffar Sven Dufva

KLIMATFÖRÄNDRINGAR

Replik. Än en gång har Jonny Fagerström släppt sina åsikter om väder. Väder? Ja, så beskrivs jordens alltmer extremt skiftande klimat av Jonnys egen åsiktsfrände over there, republikanen och presidentkandidaten Donald Trump. Absolut inget att bekymra sig om, vädret har alltid skiftat – så säger Trump och så ock vår Jonny.

Vår Jonny påminner alltmer om en, förr ack så välkänd, stridbar soldat – Sven Dufva. Ingen djävel över klimatåsiktsbron så länge den nutida dufvan Jonny förmår att hålla stånd. Men sen tar kanske likheterna slut, Sven Dufvas förstånd var omvittnat klent. Ska man tro lite på Jonnys evangelium (av grekiskans glädjebud) av den 15 dec i SLA så besitter han ett förstånd som inte bara överträffar Sven Dufva utan också en alltmer enig och allvarligt bekymrad forskarkår, över hela vår jord.

Det finns inget att oroa sig över och ökande utsläpp av koldioxid är ofarligt – så lyder Jonnys Julevangelium. Amen.

Tvivlaren

Vår Jonny påminner alltmer om en, förr ack så välkänd, stridbar soldat – Sven Dufva. Ingen djävel över klimatåsiktsbron så länge den nutida dufvan Jonny förmår att hålla stånd. Men sen tar kanske likheterna slut, Sven Dufvas förstånd var omvittnat klent. Ska man tro lite på Jonnys evangelium (av grekiskans glädjebud) av den 15 dec i SLA så besitter han ett förstånd som inte bara överträffar Sven Dufva utan också en alltmer enig och allvarligt bekymrad forskarkår, över hela vår jord.

Det finns inget att oroa sig över och ökande utsläpp av koldioxid är ofarligt – så lyder Jonnys Julevangelium. Amen.

Tvivlaren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.