05 jan 2016 06:00

05 jan 2016 06:00

Djurägarnas fel

FYRVERKERIER

Innan påsk och nyår är det alltid samma insändare om djur som blir galet rädda över fyrverkerier. Det är ett tydligt tecken på att det borde bli obligatoriskt med hundkörkort.

Jag hade en riesenschnauzerhane. När han var åtta veckor tog jag honom till militärens skjutfält. Vid de första skotten reagerade han med att rycka till. Jag pratade med mjuk röst, var lugn och gav honom en favoritgodis. Det skedde under någon timma och det sköts med olika vapen varav en del mycket starka pjäser. Han brydde sig inte om smällare eller raketer under resten av livet.

Man kan vänja hunden eller katten mycket lätt. Skaffa böcker om hundpsykologi och inlärning och pallra dig iväg till brukshundsklubben. Det är din skyldighet gentemot hunden. Det är ditt fel som djurägare att din katt eller hund lider.

Min hund blev den bästa hanen i Skandinavien och även korad där han blev utsatt för oerhört starka test med bland annat vapen, jakt efter stor angripare, angripare med skramlande tillhyggen. En hund av tio klarar detta och det gjorde min riesen tack vare att han hade en ägare som skaffat kunskap, var bestämd och enkelt logisk.

Ägare till Upshots Benzon

Jag hade en riesenschnauzerhane. När han var åtta veckor tog jag honom till militärens skjutfält. Vid de första skotten reagerade han med att rycka till. Jag pratade med mjuk röst, var lugn och gav honom en favoritgodis. Det skedde under någon timma och det sköts med olika vapen varav en del mycket starka pjäser. Han brydde sig inte om smällare eller raketer under resten av livet.

Man kan vänja hunden eller katten mycket lätt. Skaffa böcker om hundpsykologi och inlärning och pallra dig iväg till brukshundsklubben. Det är din skyldighet gentemot hunden. Det är ditt fel som djurägare att din katt eller hund lider.

Min hund blev den bästa hanen i Skandinavien och även korad där han blev utsatt för oerhört starka test med bland annat vapen, jakt efter stor angripare, angripare med skramlande tillhyggen. En hund av tio klarar detta och det gjorde min riesen tack vare att han hade en ägare som skaffat kunskap, var bestämd och enkelt logisk.

Ägare till Upshots Benzon

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.