07 jan 2016 06:00

07 jan 2016 06:00

Kräv en styrelse som kan räkna!

IFK SKÖVDE

Jösses, där satte jag morgonkaffet i vrångstrupen ... Läste i SLA 2/1 att IFK hoppas kunna frångå sina lönesänkningar från 40 procent ner till inga sänkningar alls för spelarna. Samtidigt värnar Rasmus och Kristian om bidrag till klubben i ett Facebook-upprop att inte låta ungdomsverksamheten (”låta våra ungdomar ha kvar sina handbollsdrömmar”) i IFK gå under.

Visst, jag förstår att man behöver ha ett elitlag som förebild för de yngre upplagorna handbollsspelare, men det verkar gå ganska bra för de yngre trots mindre godkänt för elitlaget. Jag förstår att elitseriespelarna har ett kontrakt och det ska förstås följas kan man tycka. Men kanske man får kolla lite på prestationen om det nu visar på katastrofsiffror i klubben.

Men hur sjutton uppstår det ”helt plötsligt” ett minus på 1,9 miljoner som nu ska lösas på fyra månader med sponsorers och privatpersoners goda vilja? (Känner vi inte igen scenariot förresten?) Någon uppföljning av ekonomin under resans gång kanske borde varit aktuellt? De som söker till löjesprogrammet Lyxfällan på en av tv-kanalerna framstår faktiskt som mer ekonomiskt kunniga.

Tack alla spelare i IFK Skövde för att ni gör det ni ska, det är inte erat fel att ekonomin skevar. Ni gör det ni kan, just nu går det inte riktigt så bra och jag tror inte att ett sånt här besked gör att ni spelar bättre – och jag skulle själv definitivt inte göra ett bättre jobb med mindre lön, även om era hjärtan är enormt stora för klubben.

Spelare, kräv en styrelse som kan räkna pengar!

Åsa

Visst, jag förstår att man behöver ha ett elitlag som förebild för de yngre upplagorna handbollsspelare, men det verkar gå ganska bra för de yngre trots mindre godkänt för elitlaget. Jag förstår att elitseriespelarna har ett kontrakt och det ska förstås följas kan man tycka. Men kanske man får kolla lite på prestationen om det nu visar på katastrofsiffror i klubben.

Men hur sjutton uppstår det ”helt plötsligt” ett minus på 1,9 miljoner som nu ska lösas på fyra månader med sponsorers och privatpersoners goda vilja? (Känner vi inte igen scenariot förresten?) Någon uppföljning av ekonomin under resans gång kanske borde varit aktuellt? De som söker till löjesprogrammet Lyxfällan på en av tv-kanalerna framstår faktiskt som mer ekonomiskt kunniga.

Tack alla spelare i IFK Skövde för att ni gör det ni ska, det är inte erat fel att ekonomin skevar. Ni gör det ni kan, just nu går det inte riktigt så bra och jag tror inte att ett sånt här besked gör att ni spelar bättre – och jag skulle själv definitivt inte göra ett bättre jobb med mindre lön, även om era hjärtan är enormt stora för klubben.

Spelare, kräv en styrelse som kan räkna pengar!

Åsa

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.