07 jan 2016 06:00

07 jan 2016 06:00

Öppet köp endast vid kontant betalning?

HANDELN

Upptäckte till min stora förvåning att det inte går att lämna tillbaka sina julklappar trots att butiken utlovat öppet köp. Eller, jo det gick att lämna tillbaka om den som köpt julklappen på sitt kreditkort var med så att pengarna kunde sättas in på dennes konto.

Vad är detta för dumheter? Kan någon vara snäll och förklara? Jag erbjöds att välja en annan vara eller ett tillgodokvitto, men i mitt fall var det inte aktuellt, då den varan jag ville ha fanns i en annan butik. Vid inköp av present sa man att det var öppet köp på varan.

Hur löser man detta när man fått en julklapp/present av någon som bor i annan stad? Gäller öppet köp endast vid kontant betalning? I så fall får man väl köpa sina presenter kontant, men det vill ju inte handlarna ...

Ulrica

Vad är detta för dumheter? Kan någon vara snäll och förklara? Jag erbjöds att välja en annan vara eller ett tillgodokvitto, men i mitt fall var det inte aktuellt, då den varan jag ville ha fanns i en annan butik. Vid inköp av present sa man att det var öppet köp på varan.

Hur löser man detta när man fått en julklapp/present av någon som bor i annan stad? Gäller öppet köp endast vid kontant betalning? I så fall får man väl köpa sina presenter kontant, men det vill ju inte handlarna ...

Ulrica

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.