08 jan 2016 06:00

08 jan 2016 06:00

Åka kollektivt – hur då?

KOLLEKTIVTRAFIK

Linje 4. Bra att Margareta Ottosson med flera protesterar mot indragningen av linje 4 till Hasselbacken. Kommunen vill ju inte förbättra framkomligheten för bilisterna nu när trafiken i stan ökar. Istället uppmanar man folk att ta bussen. Samtidigt lägger man ner busslinjer.

Jo, jag har hört argumenten, det är för få som åker. Men är det inte det det hela handlar om? Att det är för få som åker kollektivt? Men lösningen måste ju då vara att göra det mer attraktivt så fler vill åka. Potentialen saknas inte, det bor rätt mycket folk kring Ekängen och Ulveket. Och det byggs fortfarande vid Hasselbacken. Men om man lägger ner linjen och berövar folk möjligheten att ta bussen, då har man gett upp. Då återstår bara att bygga ut gatunätet för ökad framkomlighet med bil. Att bygga bort bilköerna på Östra leden. Och att bygga fler parkeringsplatser i centrum. Är kommunen redo att göra detta?

Själv bor jag i Källtorp. Det var väldigt smidigt att gå backen ner till busshållplatsen på Vädursvägen. Men nu är jag beroende av att ta bilen vart jag än ska. Jag hade gärna fortsatt göra en insats för miljön genom att ta bussen ibland, men nu får jag inte det. Jag tackar Västtrafik och Skövde kommun för detta!

Anders Genheden

Jo, jag har hört argumenten, det är för få som åker. Men är det inte det det hela handlar om? Att det är för få som åker kollektivt? Men lösningen måste ju då vara att göra det mer attraktivt så fler vill åka. Potentialen saknas inte, det bor rätt mycket folk kring Ekängen och Ulveket. Och det byggs fortfarande vid Hasselbacken. Men om man lägger ner linjen och berövar folk möjligheten att ta bussen, då har man gett upp. Då återstår bara att bygga ut gatunätet för ökad framkomlighet med bil. Att bygga bort bilköerna på Östra leden. Och att bygga fler parkeringsplatser i centrum. Är kommunen redo att göra detta?

Själv bor jag i Källtorp. Det var väldigt smidigt att gå backen ner till busshållplatsen på Vädursvägen. Men nu är jag beroende av att ta bilen vart jag än ska. Jag hade gärna fortsatt göra en insats för miljön genom att ta bussen ibland, men nu får jag inte det. Jag tackar Västtrafik och Skövde kommun för detta!

Anders Genheden

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.