09 jan 2016 06:00

09 jan 2016 06:00

Vem är ansvarig om någon skadar sig?

BILLINGENS SKIDSPÅR

Har vid flera tillfällen sedan snön och kylan kommit, varit på berget och åkt skidor. Varje gång har jag i min enfald trott på bättre spår, men det har varit precis tvärt om.

Har förstått, då jag pratat med spåransvariga, att det inte går att preparera de spår där det endast finns natursnö, på grund av för liten snömängd. Under dessa mycket undermåliga förhållanden, med i princip obefintliga och mycket isiga spår (5 km) anser jag inte att ni ska lägga ut information om att spåren är öppna.

Eftersom jag inte någonstans sett varning för hur farliga spåren är och inte heller något om att man får åka på egen risk, funderar jag över vem som är ansvarig då någon skadar sig allvarligt. Att dessutom ha mage att ta betalt är rent skamligt.

Pinsamt är det också att behöva meddela besökare från annan ort som vill äta medhavd matsäck att kommunen inte längre tillhandahåller värmestuga. Hur tänkte ni beslutsfattare där? En toalettmodul är nu på plats i väntan på att den permanenta byggnaden med allehanda faciliteter blir färdigställd. Om Skövde kommun inte vill skämmas allt för mycket, så se till att snarast få en modul för värmestuga på plats! Ni kan inte bara plocka bort saker utan att ersätta med något tillfälligt, i väntan på det permanenta.

Skövde kommun, det räcker inte med vackra ord, visa nu i handling att ni menar något med storsatsningen av Billingens friluftsområde.

Ännu inga brutna ben

Har förstått, då jag pratat med spåransvariga, att det inte går att preparera de spår där det endast finns natursnö, på grund av för liten snömängd. Under dessa mycket undermåliga förhållanden, med i princip obefintliga och mycket isiga spår (5 km) anser jag inte att ni ska lägga ut information om att spåren är öppna.

Eftersom jag inte någonstans sett varning för hur farliga spåren är och inte heller något om att man får åka på egen risk, funderar jag över vem som är ansvarig då någon skadar sig allvarligt. Att dessutom ha mage att ta betalt är rent skamligt.

Pinsamt är det också att behöva meddela besökare från annan ort som vill äta medhavd matsäck att kommunen inte längre tillhandahåller värmestuga. Hur tänkte ni beslutsfattare där? En toalettmodul är nu på plats i väntan på att den permanenta byggnaden med allehanda faciliteter blir färdigställd. Om Skövde kommun inte vill skämmas allt för mycket, så se till att snarast få en modul för värmestuga på plats! Ni kan inte bara plocka bort saker utan att ersätta med något tillfälligt, i väntan på det permanenta.

Skövde kommun, det räcker inte med vackra ord, visa nu i handling att ni menar något med storsatsningen av Billingens friluftsområde.

Ännu inga brutna ben

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.