09 jan 2016 06:00

09 jan 2016 06:00

Viktigt vara lugn själv

SKOTTRÄDSLA: replik

Läste insändaren 6/1 av signaturen ”Ägare till Upshots Benzon” angående hund-/kattägarens påverkan på sitt djur vad gäller skotträdsla och kan bara hålla med.

Är man som ägare trygg i sig själv och inte ”nojjar” sig när det smäller, får också hunden/katten ett lugn då den litar till 110 procent på sin ägare. Samma gäller vid hundmöten. Är själv ägare till en boxer som tillbringat många timmar från valp på SBK vid Lövsjötorp där både skott från vapen och stridsvagnar hörs. Har gjort MH vid 1 års ålder med utmärkt resultat på skott.

Nyårsaftnar har aldrig varit problem heller.

Visst finns oroliga hundar som trots trygga ägare, lider vid högtider/tillfällen där höga ljud hörs och detta är trist. Dock tror jag att man kan undvika skotträdsla med bra och enkla metoder som insändaren skriver och därmed få välmående sällskapsdjur.

Attor

Är man som ägare trygg i sig själv och inte ”nojjar” sig när det smäller, får också hunden/katten ett lugn då den litar till 110 procent på sin ägare. Samma gäller vid hundmöten. Är själv ägare till en boxer som tillbringat många timmar från valp på SBK vid Lövsjötorp där både skott från vapen och stridsvagnar hörs. Har gjort MH vid 1 års ålder med utmärkt resultat på skott.

Nyårsaftnar har aldrig varit problem heller.

Visst finns oroliga hundar som trots trygga ägare, lider vid högtider/tillfällen där höga ljud hörs och detta är trist. Dock tror jag att man kan undvika skotträdsla med bra och enkla metoder som insändaren skriver och därmed få välmående sällskapsdjur.

Attor

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.