13 jan 2016 06:00

13 jan 2016 06:00

Hur har ni tänkt om värmestugan?

BILLINGENS FRITIDSOMRÅDE

Hur har de nya cheferna på Fritid tänkt när man börjar nya året med att säga upp avtalet med värmestugan i Hagenstugan? Troligtvis har man glömt att det finns barnfamiljer i Skövde som vill besöka berget.

Kommunen har de senaste åren satsat 15–20 miljoner i ny vattenledning för konstsnö, ny maskinhall, ny fantastisk lekplats, Vasaloppcenter m. m. Att hyra värmestuga på cirka 25 kvadratmeter till en kostnad av 40 000 kronor per år borde vara småpengar i det stora hela och man måste se till vilken nytta det kommer.

För det är väl inte meningen att man skall behöva gå och starta bilen för att få lite värme och kanske fika vilket en del barnfamiljer fått göra efter att man stängt?

Viktigt är att barnen i tidig ålder kommer ut i naturen som också är friskvård för hela familjen. Visst är det en fantastisk natur och välbesökt lekplats och de möjligheter vi har till friskvård och fritidsmöjligheter som finns för barnen.

Har man på Fritid ej förstått behovet av värmestuga ställs nu hoppet till Skövde kommuns politiker som förhoppningsvis har mer förståelse för frågan. Tänk på friskvård för alla och att barnen måste få möjlighet till att gå in och få lite värme, möjlighet att fika och gå på toa.

Frisksportare

Kommunen har de senaste åren satsat 15–20 miljoner i ny vattenledning för konstsnö, ny maskinhall, ny fantastisk lekplats, Vasaloppcenter m. m. Att hyra värmestuga på cirka 25 kvadratmeter till en kostnad av 40 000 kronor per år borde vara småpengar i det stora hela och man måste se till vilken nytta det kommer.

För det är väl inte meningen att man skall behöva gå och starta bilen för att få lite värme och kanske fika vilket en del barnfamiljer fått göra efter att man stängt?

Viktigt är att barnen i tidig ålder kommer ut i naturen som också är friskvård för hela familjen. Visst är det en fantastisk natur och välbesökt lekplats och de möjligheter vi har till friskvård och fritidsmöjligheter som finns för barnen.

Har man på Fritid ej förstått behovet av värmestuga ställs nu hoppet till Skövde kommuns politiker som förhoppningsvis har mer förståelse för frågan. Tänk på friskvård för alla och att barnen måste få möjlighet till att gå in och få lite värme, möjlighet att fika och gå på toa.

Frisksportare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.