14 jan 2016 06:00

14 jan 2016 06:00

Ge mig en praktikplats!

ARBETSFÖRMEDLINGEN

När jag blev arbetslös förstod jag att det inte är så lätt att få nytt jobb som 50+.

Men jag trodde i min enfald att Arbetsförmedlingen kunde hjälpa till att skaffa en praktikplats, ty det är ju de som har möjligheter att känna till företag, om viljan funnits. Men kanske de pengarna gick åt till deras fester som höjdarna hade?

Praktikplatser finns tydligen gott om enligt Migrationsverkets Crister Zettergren, rådgivare till Migrationsverket generaldirektör Anders Danielsson, som sade att det kommer in tusentals förfrågningar från företag som vill ha praktikanter. Otroligt då att en erfaren 50-plussare med kunskap inom flera områden och alla körkort samt för övrigt bra betyg, inte kan få tips om någon praktikplats och visa vad man kan.

Om Arbetsförmedlingen skulle vilja kunde säkert även de få dessa förfrågningar från företag. För nog vore det väl trevligare att få erbjudande om en praktikplats hos ett företag som kanske leder till jobb än att få ett brev där det står: ”Om du inte skickar in en lista på de jobb du sökt under denna månad kommer du bli avstängd från ersättning”.

Arbetslös

Men jag trodde i min enfald att Arbetsförmedlingen kunde hjälpa till att skaffa en praktikplats, ty det är ju de som har möjligheter att känna till företag, om viljan funnits. Men kanske de pengarna gick åt till deras fester som höjdarna hade?

Praktikplatser finns tydligen gott om enligt Migrationsverkets Crister Zettergren, rådgivare till Migrationsverket generaldirektör Anders Danielsson, som sade att det kommer in tusentals förfrågningar från företag som vill ha praktikanter. Otroligt då att en erfaren 50-plussare med kunskap inom flera områden och alla körkort samt för övrigt bra betyg, inte kan få tips om någon praktikplats och visa vad man kan.

Om Arbetsförmedlingen skulle vilja kunde säkert även de få dessa förfrågningar från företag. För nog vore det väl trevligare att få erbjudande om en praktikplats hos ett företag som kanske leder till jobb än att få ett brev där det står: ”Om du inte skickar in en lista på de jobb du sökt under denna månad kommer du bli avstängd från ersättning”.

Arbetslös

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.