16 jan 2016 06:00

16 jan 2016 06:00

Raketerna gör hål i plånböckerna

POLITIK

Replik. Till M Green (S) och S Hallberg (SD) i SLA 14 januari.

Sverige är på väg åt fel håll konstaterar Sifo på uppdrag av Sveriges Television. Då jublar Socialdemokraternas Monica Green och skjuter glädjeraketer tillsammans med Sverigedemokraternas Stefan Hallberg som applåderar Socialdemokraternas skattehöjningar.

Förtroendet för regeringen är rekordlågt, enligt Skops senaste mätning. Siffran är den lägsta sedan 1987. Utmaningar som jobb och tillväxt, integration, kvalitet i skolan och vården, är några som nu behöver fler konkreta förslag för att vända utvecklingen. På detta svarar Socialdemokraternas Green att det går bra. Men det är inte hela verkligheten.

Verkligheten är att 6 av 10 skaraborgare nu drabbas av regeringens skattechock. 9 av 10 skattekronor, med vänsterregeringens skattehöjningar, slår mot jobb och tillväxt. Det slår mot Skaraborg och skaraborgare.

Det gör även vänsterregeringens beslut att till exempel;

• höja skatten på bensin och diesel med en 50-öring,

• högre arbetsgivaravgifter att anställa, inte minst ett slag mot unga skaraborgare,

• försämring av rot-avdrag och sänkning av rut-avdragsmöjligheten,

• dyrare att anställa äldre över 65 år,

• beskattning av välgörenhet. Fribelopp om 2 000 kr försvinner.

Om Socialdemokraterna och Green (S) skjuter glädjeraketer, så landar de tyvärr som hål i skaraborgarnas plånböcker. Statens Konjunkturinstitut konstaterar att regeringens beslut leder till färre i arbete, mellan 15 000 till 20 000 personer. Att kalla dessa försämringar för glädjeraket är att blunda för verkligheten. Det är dags att öppna ögonen och stå för den politik man beslutar.

Cecilia Widegren (M)

riksdagsledamot Skaraborg

Sverige är på väg åt fel håll konstaterar Sifo på uppdrag av Sveriges Television. Då jublar Socialdemokraternas Monica Green och skjuter glädjeraketer tillsammans med Sverigedemokraternas Stefan Hallberg som applåderar Socialdemokraternas skattehöjningar.

Förtroendet för regeringen är rekordlågt, enligt Skops senaste mätning. Siffran är den lägsta sedan 1987. Utmaningar som jobb och tillväxt, integration, kvalitet i skolan och vården, är några som nu behöver fler konkreta förslag för att vända utvecklingen. På detta svarar Socialdemokraternas Green att det går bra. Men det är inte hela verkligheten.

Verkligheten är att 6 av 10 skaraborgare nu drabbas av regeringens skattechock. 9 av 10 skattekronor, med vänsterregeringens skattehöjningar, slår mot jobb och tillväxt. Det slår mot Skaraborg och skaraborgare.

Det gör även vänsterregeringens beslut att till exempel;

• höja skatten på bensin och diesel med en 50-öring,

• högre arbetsgivaravgifter att anställa, inte minst ett slag mot unga skaraborgare,

• försämring av rot-avdrag och sänkning av rut-avdragsmöjligheten,

• dyrare att anställa äldre över 65 år,

• beskattning av välgörenhet. Fribelopp om 2 000 kr försvinner.

Om Socialdemokraterna och Green (S) skjuter glädjeraketer, så landar de tyvärr som hål i skaraborgarnas plånböcker. Statens Konjunkturinstitut konstaterar att regeringens beslut leder till färre i arbete, mellan 15 000 till 20 000 personer. Att kalla dessa försämringar för glädjeraket är att blunda för verkligheten. Det är dags att öppna ögonen och stå för den politik man beslutar.

Cecilia Widegren (M)

riksdagsledamot Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.