18 jan 2016 06:00

18 jan 2016 06:00

Ett försök att skapa en polisstat?

SEXUELLA OFREDANDEN

Skrämmande. Nyligen kom den första larmrapporten från Paris där franska flickor blivit sexuellt ofredade av ett gäng unga invandrare.

Vad vi då inte fått veta är att detta även har skett i Sverige, vid ett flertal tillfällen. I Sverige har även unga svenska grabbar misshandlats av samma gäng ungdomar.

Hur har då polisen agerat? Polisen har mörkat ner samtliga dessa händelser. Det har inte genererat ett enda åtal, trots att polisen har tvingats att ingripa på flera ställen i landet.

En polis har i en intervju påtalat att ”vi ville inte ge mera argument till Sverigedemokraterna”. Polisen har alltså tagit på sig själv att styra landets politik, till skillnad mot att styras av landets politik. Detta är betydligt värre än det så omtalade register över romer som Skånepolisen drev, och tveklöst så är detta de första symtomen på ett försök att skapa en polisstat.

Polisen är en speciell myndighet så tillvida att den har fått våldsmonopol. Därför är det oerhört viktigt att de tiotusentals beväpnade poliser vi har faktiskt följer politikens beslut, och inte försöker skapa politik på egna initiativ. Ett våldsmonopol som bestämmer sig för att påverka politik på eget bevåg – ja, det är en polisstat.

Polisen ska ju agera efter politiska beslut och naturligtvis följa svensk lag, så har inte skett i dessa fall utan polisen har agerat politiskt och juridiskt. Man har avgjort dessa ärenden internt, i samtliga fall har inte detta allvarliga brott lett till åtal eftersom polisen tydligen vill påverka den svenska politiken. Detta är häpnadsväckande och mycket skrämmande.

Arnold

Vad vi då inte fått veta är att detta även har skett i Sverige, vid ett flertal tillfällen. I Sverige har även unga svenska grabbar misshandlats av samma gäng ungdomar.

Hur har då polisen agerat? Polisen har mörkat ner samtliga dessa händelser. Det har inte genererat ett enda åtal, trots att polisen har tvingats att ingripa på flera ställen i landet.

En polis har i en intervju påtalat att ”vi ville inte ge mera argument till Sverigedemokraterna”. Polisen har alltså tagit på sig själv att styra landets politik, till skillnad mot att styras av landets politik. Detta är betydligt värre än det så omtalade register över romer som Skånepolisen drev, och tveklöst så är detta de första symtomen på ett försök att skapa en polisstat.

Polisen är en speciell myndighet så tillvida att den har fått våldsmonopol. Därför är det oerhört viktigt att de tiotusentals beväpnade poliser vi har faktiskt följer politikens beslut, och inte försöker skapa politik på egna initiativ. Ett våldsmonopol som bestämmer sig för att påverka politik på eget bevåg – ja, det är en polisstat.

Polisen ska ju agera efter politiska beslut och naturligtvis följa svensk lag, så har inte skett i dessa fall utan polisen har agerat politiskt och juridiskt. Man har avgjort dessa ärenden internt, i samtliga fall har inte detta allvarliga brott lett till åtal eftersom polisen tydligen vill påverka den svenska politiken. Detta är häpnadsväckande och mycket skrämmande.

Arnold

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.