20 jan 2016 06:00

20 jan 2016 06:00

Polisen behöver ökade resurser

POLISEN: Drabbade

Att Sveriges invandringspolitik nu visat sig vara ett praktfiasko är det nog ingen som förnekar. Redan för ett tiotal år sedan höjdes varnande röster som föreslog en rad åtgärder för att styra upp verksamheten. Ingenting gjordes och de som varnade beskylldes för att vara främlingsfientliga alternativt rasister eller i värsta fall för att sympatisera med SD.

En av de myndigheter som hårt drabbats av misslyckandet är polisen. Nu föreslås att polisen skall få 1 000 nya tjänster men man nämner inte att Sveriges befolkning växer med cirka 100 000 personer om året. För att få samma polistäthet som var målet 2006 skulle 3 000 nya poliser behövas. Dessutom finns det idag uppemot 50 områden i landet där kriminella nätverk helt dominerar och varken polis eller räddningstjänst vågar ingripa utan att särskilda insatser vidtas.

Dessvärre är det inte bara bristande resurser som hämmar polisens arbete. Med en rikspolischef som offentligt uttalat att han kräks när han ser Jimmy Åkesson på tv är det inte konstigt att underordnade drar sig för att rapportera om händelser som skulle kunna gynna Åkessons parti. Att ha en rikspolischef som med politiska uttalanden kan uppfattas som om han inte vill få rapporter om vissa typer av brott, är inte acceptabelt och borde leda till att en tjänst inom polisen blir ledigförklarad.

Polisen behöver ökade resurser och en ledning utan politisk inblandning!

Hergus Palmquist

En av de myndigheter som hårt drabbats av misslyckandet är polisen. Nu föreslås att polisen skall få 1 000 nya tjänster men man nämner inte att Sveriges befolkning växer med cirka 100 000 personer om året. För att få samma polistäthet som var målet 2006 skulle 3 000 nya poliser behövas. Dessutom finns det idag uppemot 50 områden i landet där kriminella nätverk helt dominerar och varken polis eller räddningstjänst vågar ingripa utan att särskilda insatser vidtas.

Dessvärre är det inte bara bristande resurser som hämmar polisens arbete. Med en rikspolischef som offentligt uttalat att han kräks när han ser Jimmy Åkesson på tv är det inte konstigt att underordnade drar sig för att rapportera om händelser som skulle kunna gynna Åkessons parti. Att ha en rikspolischef som med politiska uttalanden kan uppfattas som om han inte vill få rapporter om vissa typer av brott, är inte acceptabelt och borde leda till att en tjänst inom polisen blir ledigförklarad.

Polisen behöver ökade resurser och en ledning utan politisk inblandning!

Hergus Palmquist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.