20 jan 2016 06:00

20 jan 2016 06:00

Vad vill en arbetsgivare ha?

ARBETSMARKNADEN

Ja, det är min stora fråga. Nu har jag snart varit mellan två arbeten i två år. Sökt mellan 375 och 400 olika arbeten. Sommarjobbat två somrar. Varit på otaliga intervjuer men där stannar det.
Jag förstår inte varför.

Jag har frågat många varför men det är alltid någon med mer erfarenhet heter det. Vågar inte en arbetsgivare tala klarspråk? Det vore så mycket bättre för min del då jag i så fall skulle kunna ändra mig. För det måste vara något personligt som inte är bra. Har arbetat sedan jag var 16 år och är nu 49. Så arbetslivserfarenhet och arbetsmoral finns. Kan ta många olika arbeten för jag har varit inom olika branscher. Teknik, lager, ordermottagning, kunder, personal och administration är bl.a. det jag sysslat med. Utbildning saknas ej heller. Så åter igen är det mig som person som det är fel på.

Det är klart, om ni vill ha en oerfaren yngre person som är billigare, då är det kört. Jag är ju bara en medelålders kvinna som inte tar vad som helst och säger amen till allt och alla. Är ju ingen skönhet heller utan bara vanlig med de vanliga skavankerna som de flesta i min ålder. Kanske jag talar med lite bred dialekt men jag är ju faktiskt västgöte. Allt detta ska väl inte spela någon roll om jag har det som krävs ändå. Är positiv, strukturerad, organiserad, flexibel, vältalig och envis som synden bland annat. Har heller inga små barn att ta hänsyn till. Tycker jag vore idealisk som arbetstagare men någonting är det i alla fall.

Så snälla, hjälp mig att förstå vad det är ni vill ha! Jag blir snart galen av att gå hemma och vill jättegärna tillhöra den arbetande gemenskapen igen. Både för det sociala men också för att kunna få tjäna en lön som går att leva av.

Hör gärna av er för att debattera eller om ni eventuellt har något arbete att erbjuda.

Annika Karlsson

Jag har frågat många varför men det är alltid någon med mer erfarenhet heter det. Vågar inte en arbetsgivare tala klarspråk? Det vore så mycket bättre för min del då jag i så fall skulle kunna ändra mig. För det måste vara något personligt som inte är bra. Har arbetat sedan jag var 16 år och är nu 49. Så arbetslivserfarenhet och arbetsmoral finns. Kan ta många olika arbeten för jag har varit inom olika branscher. Teknik, lager, ordermottagning, kunder, personal och administration är bl.a. det jag sysslat med. Utbildning saknas ej heller. Så åter igen är det mig som person som det är fel på.

Det är klart, om ni vill ha en oerfaren yngre person som är billigare, då är det kört. Jag är ju bara en medelålders kvinna som inte tar vad som helst och säger amen till allt och alla. Är ju ingen skönhet heller utan bara vanlig med de vanliga skavankerna som de flesta i min ålder. Kanske jag talar med lite bred dialekt men jag är ju faktiskt västgöte. Allt detta ska väl inte spela någon roll om jag har det som krävs ändå. Är positiv, strukturerad, organiserad, flexibel, vältalig och envis som synden bland annat. Har heller inga små barn att ta hänsyn till. Tycker jag vore idealisk som arbetstagare men någonting är det i alla fall.

Så snälla, hjälp mig att förstå vad det är ni vill ha! Jag blir snart galen av att gå hemma och vill jättegärna tillhöra den arbetande gemenskapen igen. Både för det sociala men också för att kunna få tjäna en lön som går att leva av.

Hör gärna av er för att debattera eller om ni eventuellt har något arbete att erbjuda.

Annika Karlsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.