26 jan 2016 06:00

26 jan 2016 06:00

Moderaterna ett sänke för Skövde

SKÖVDEBOSTÄDER

Replik. Skövdemoderaterna visar i SLA 22/1 hur självrättfärdigt de tänker och det kan nog förbluffa de flesta. Valda som de är för att betjäna alla Skövdes invånare.

Man försvarar ägardirektivet att begränsa Skövdebostäders andel av bostadsbeståndet till max 17 procent men glömmer att berätta att detta är beställt av fastighetsägarföreningen. Fastighetsägarföreningen anser nämligen att hyresnivån i Skövde är för låg och för att råda bot på detta ställer moderaterna gärna upp med hjälp.

Oftast brukar moderater lovsjunga den fria konkurrensen, men inte i Skövde. Här visar det sig nämligen att det offentligt ägda Skövdebostäder är klart bäst på att bygga och förvalta till hyfsade priser. Detta passar inte den moderata ideologin som istället vill se privata spekulanter tjäna pengar på boendet.

Kanske kan man med hjälp av sin moderate ordförande i Skövdebostäder, till slut fördyra verksamheten så att Skövdebostäder blir lika dyra som de privatägda bostäderna.

Vem som äger och förvaltar är ju faktiskt inte så intressant, människor behöver bra bostäder till rimlig kostnad. Om nu konkurrens är så bra, varför inte tillämpa det även i Skövde?

Det är inte krångliga regler som begränsar byggande i Skövde utan Moderata samlingspartiet i Skövde. Den moderatstyrda regeringen i Sverige hade åtta år på sig för att utforma byggregler, så håll tillgodo.

Moderaterna i Skövde har tydligen inte lagt märke till att vi har en stor bostadsbrist i Sverige. Det är främst hyresbostäder som efterfrågas. Då vill Moderaterna istället omvandla hyresrätter till köpta bostadsrätter. Var skall då människor som behöver en billig bostad och som inte kan eller vill köpa sin bostad, då bo?

Skövdemoderaterna lever i ett eget ideologiskt akvarium, utan kontakt med verkligheten.

Är det såhär Skövdemoderaterna betjänar sin uppdragsgivare, Skövdes invånare?

Carpe Diem

Man försvarar ägardirektivet att begränsa Skövdebostäders andel av bostadsbeståndet till max 17 procent men glömmer att berätta att detta är beställt av fastighetsägarföreningen. Fastighetsägarföreningen anser nämligen att hyresnivån i Skövde är för låg och för att råda bot på detta ställer moderaterna gärna upp med hjälp.

Oftast brukar moderater lovsjunga den fria konkurrensen, men inte i Skövde. Här visar det sig nämligen att det offentligt ägda Skövdebostäder är klart bäst på att bygga och förvalta till hyfsade priser. Detta passar inte den moderata ideologin som istället vill se privata spekulanter tjäna pengar på boendet.

Kanske kan man med hjälp av sin moderate ordförande i Skövdebostäder, till slut fördyra verksamheten så att Skövdebostäder blir lika dyra som de privatägda bostäderna.

Vem som äger och förvaltar är ju faktiskt inte så intressant, människor behöver bra bostäder till rimlig kostnad. Om nu konkurrens är så bra, varför inte tillämpa det även i Skövde?

Det är inte krångliga regler som begränsar byggande i Skövde utan Moderata samlingspartiet i Skövde. Den moderatstyrda regeringen i Sverige hade åtta år på sig för att utforma byggregler, så håll tillgodo.

Moderaterna i Skövde har tydligen inte lagt märke till att vi har en stor bostadsbrist i Sverige. Det är främst hyresbostäder som efterfrågas. Då vill Moderaterna istället omvandla hyresrätter till köpta bostadsrätter. Var skall då människor som behöver en billig bostad och som inte kan eller vill köpa sin bostad, då bo?

Skövdemoderaterna lever i ett eget ideologiskt akvarium, utan kontakt med verkligheten.

Är det såhär Skövdemoderaterna betjänar sin uppdragsgivare, Skövdes invånare?

Carpe Diem

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.