27 jan 2016 06:00

27 jan 2016 06:00

Hur mycket kan slalombacken användas?

BILLINGENSATSNING

Snöfattigt. Trevligt att en utveckling kan ske uppe på Billingehus. Att hotelldelen får fler rum och övriga lokaler gynnar säkerligen Skövde som stad. Den kommersiella delen borde inte heller påverka skatteuttaget.

Mina synpunkter gäller främst utbyggnaden av slalombacken. Skövdepolitikerna vill skriva in sig i historieboken. De vill att barnbarnen senare i livet skall kunna stoltsera med att deras förfäder utvecklade hela regionen. Måste ge förslagsställarna ett erkännande. De har valt rätt vinter med att presentera sina förslag. Denna vinter har haft både kyla och snö.

Nu är det inte längre som varje vinter erbjuder minusgrader under längre tid. Detta oavsett politikernas minnen av sina barndomsår. De minns kanske bara de långa varma sommarloven och de snörika vintrarna.

Vore det inte lämpligt att titta på statistiken över hur många dagar slalombacken varit öppen de senaste 10 eller 20 åren? Om det sedan ligger något i att den globala uppvärmningen även höjer temperaturen i Skövde borde antalet tillgängliga dagar i en förlängd slalombacke minska.

Herr Eriksson

Mina synpunkter gäller främst utbyggnaden av slalombacken. Skövdepolitikerna vill skriva in sig i historieboken. De vill att barnbarnen senare i livet skall kunna stoltsera med att deras förfäder utvecklade hela regionen. Måste ge förslagsställarna ett erkännande. De har valt rätt vinter med att presentera sina förslag. Denna vinter har haft både kyla och snö.

Nu är det inte längre som varje vinter erbjuder minusgrader under längre tid. Detta oavsett politikernas minnen av sina barndomsår. De minns kanske bara de långa varma sommarloven och de snörika vintrarna.

Vore det inte lämpligt att titta på statistiken över hur många dagar slalombacken varit öppen de senaste 10 eller 20 åren? Om det sedan ligger något i att den globala uppvärmningen även höjer temperaturen i Skövde borde antalet tillgängliga dagar i en förlängd slalombacke minska.

Herr Eriksson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.