28 jan 2016 06:00

28 jan 2016 06:00

Cementa spelar inte fair play

CEMENTA

Sprängning. Ja, så har det då hänt igen att Miljödomstolen fått vara med om en liten „puff” under sin sista dag under synen som bland annat gällde syn med sprängning inom täkten.

Cementa förklarade vid visningen att detta var en ordinär sprängning som utfördes en gång per vecka, en till två gånger varje torsdag, kanske i undantagsfall tre gånger.

I dag den 26/1 (tisdag) noterade jag som närboende tre stycken betydligt större detonationer från täkten i förhållandet till vad som är brukligt vilket jag kan tycka känns som en kompensation för att uppehålla produktionen denna veckan då man tappade då Miljödomstolen var på plats förra veckan.

Tycker att det är förbannat tråkigt att man inte kan stå upp och vara ärlig inför Miljödomstolen, vilket hade varit mer ”fair play” mot oss som lever och verkar inom Våmbs by och vi som blir berörda om den nya ansökta brytningstäkten skulle få tillstånd.

Benny Harryson

Cementa förklarade vid visningen att detta var en ordinär sprängning som utfördes en gång per vecka, en till två gånger varje torsdag, kanske i undantagsfall tre gånger.

I dag den 26/1 (tisdag) noterade jag som närboende tre stycken betydligt större detonationer från täkten i förhållandet till vad som är brukligt vilket jag kan tycka känns som en kompensation för att uppehålla produktionen denna veckan då man tappade då Miljödomstolen var på plats förra veckan.

Tycker att det är förbannat tråkigt att man inte kan stå upp och vara ärlig inför Miljödomstolen, vilket hade varit mer ”fair play” mot oss som lever och verkar inom Våmbs by och vi som blir berörda om den nya ansökta brytningstäkten skulle få tillstånd.

Benny Harryson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.