29 jan 2016 06:00

29 jan 2016 06:00

Bara tolv arbetar i brottet

CEMENTA

Inte många. I debatten kring Cementas ansökan om utökat brytningstillstånd anförs ofta att vi måste värna om arbetstillfällena. Vid kommunfullmäktiges sammanträde för ett par år sedan sa kommunalrådet Walterum att det rörde sig om ett par hundra anställda, och majoriteten av Skövdes politiker tillstyrker därför Cementas ansökan.

Vid förhandlingarna i Miljödomstolen förra veckan klargjorde Cementas vd att det är tolv personer som arbetar i brottet.

Ett stopp för utökad brytning upp på Billingsluttningen skulle alltså inte medföra att många blir utan arbete, men naturen skulle räddas från ytterligare förstöring och friluftslivet på berget skulle slippa störningar från ett stort dagbrott.

Naturvän

Vid förhandlingarna i Miljödomstolen förra veckan klargjorde Cementas vd att det är tolv personer som arbetar i brottet.

Ett stopp för utökad brytning upp på Billingsluttningen skulle alltså inte medföra att många blir utan arbete, men naturen skulle räddas från ytterligare förstöring och friluftslivet på berget skulle slippa störningar från ett stort dagbrott.

Naturvän

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.