01 feb 2016 06:00

01 feb 2016 06:00

Köp inte badet och Blå hallen

BILLINGENS FRITIDSOMRÅDE

Liknar stöd. Det står att läsa i SLA om Skövde kommuns allianspolitikers storslagna planer för Billingens fritidsområde.

En utbyggnad och förlängning av slalombacken är positivt och välkomnas av de som har intresse för denna sport. När det gäller konstsnöspår för längdskidåkning är tanken god, men har politikerna kunskap om hur skidspår ska se ut om vinter-SM ska anordnas år 2020? Har de idrottsföreningar i kommunen som har skidåkning på programmet kontaktats? De har mer kunskap om detta än politikerna.

Det första som bör byggas är en omklädningslokal, snarast. När det gäller köp av Billingebadet och Blå hallen tycker jag att kommunen inte ska köpa. Sälja badet för 900 000 och köpa tillbaka för 45 miljoner inkluderande Blå hallen, som kommunen inte vet vad den ska användas till, kanske rivning. Det liknar mer ett stöd till hotell Billingehus. Enligt tidningsartikeln önskade ju hotellet att de skulle få ett kommunalt driftsbidrag. Detta avslogs.

Sten-Åke Carlsson

En utbyggnad och förlängning av slalombacken är positivt och välkomnas av de som har intresse för denna sport. När det gäller konstsnöspår för längdskidåkning är tanken god, men har politikerna kunskap om hur skidspår ska se ut om vinter-SM ska anordnas år 2020? Har de idrottsföreningar i kommunen som har skidåkning på programmet kontaktats? De har mer kunskap om detta än politikerna.

Det första som bör byggas är en omklädningslokal, snarast. När det gäller köp av Billingebadet och Blå hallen tycker jag att kommunen inte ska köpa. Sälja badet för 900 000 och köpa tillbaka för 45 miljoner inkluderande Blå hallen, som kommunen inte vet vad den ska användas till, kanske rivning. Det liknar mer ett stöd till hotell Billingehus. Enligt tidningsartikeln önskade ju hotellet att de skulle få ett kommunalt driftsbidrag. Detta avslogs.

Sten-Åke Carlsson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.