03 feb 2016 06:00

03 feb 2016 06:00

Handboll en kampsport

VÅLDSAMT

Efter att i två veckor ha sett på handboll så tycker jag det mer liknar en kampsport. De fysiskt starkare tyskarna vann. En 100 kilos spansk bjässe nedlades effektivt av två vältränade tyskar med kända midjebälten eller nacksving. Varje anfall stoppades effektivt med hårda medel. En handbollsspelare hade till och med tandskydd. Tröjdragning var vanligt men om man petade med handen i ansiktet blev det utvisning. Är detta den handboll som man vill se? Tveksamt.

Jag föredrar då handboll hos damer som kanske fordrar mer planering för att komma till frilägen. VM i handboll var dock spännande.

Hur kan man stoppa våldet i handbollen? Man kallar det med förskönande ord – fysisk handboll.

Regeländring?

Efter att i två veckor ha sett på handboll så tycker jag det mer liknar en kampsport. De fysiskt starkare tyskarna vann. En 100 kilos spansk bjässe nedlades effektivt av två vältränade tyskar med kända midjebälten eller nacksving. Varje anfall stoppades effektivt med hårda medel. En handbollsspelare hade till och med tandskydd. Tröjdragning var vanligt men om man petade med handen i ansiktet blev det utvisning. Är detta den handboll som man vill se? Tveksamt.

Jag föredrar då handboll hos damer som kanske fordrar mer planering för att komma till frilägen. VM i handboll var dock spännande.

Hur kan man stoppa våldet i handbollen? Man kallar det med förskönande ord – fysisk handboll.

Regeländring?

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.