04 feb 2016 06:00

04 feb 2016 06:00

"Det går bra nu"

AVTALSRÖRELSEN

Löneökningar. Orderingången i företagen, konjunkturen, riket och arbetsmarknaden går riktigt bra nu. Det är alla överens om. Över tre miljoner arbetare ska ha löneökningar under våren. Som vanligt tar LO-förbunden ansvar för sina medlemmars avtalskrav. Kraven läggs på rimliga nivåer. Konjunkturinstitutet, Riksbanken, Industrins ekonomiska råd och de stora bankerna är överens: Det finns pengar!

Vi i IF Metall kräver ett avtalsvärde på 2,8 procent. Våra arbetsgivare säger att det absolut inte finns några pengar alls! Bruttovinstandelen i industrin ligger nu på cirka 46 procent. De vill att vi ska jobba cirka 5 timmar mer per vecka utan någon som helst ersättning! De vill modernisera våra permissionsregler och ta bort dessa för arbetaren. De vill ta bort vår kompensation för annandag pingst. De vill inte hjälpa till att driva jämställda löner.

Vakna upp nu arbetare! Bry er om ert avtal. Se till att vara med i facket! Påverka! Tillsammans är vi starka. Ingen gör jobbet åt oss.

Jonny Alfredsson

IF Metall avd 27 Östra Skaraborg

Vi i IF Metall kräver ett avtalsvärde på 2,8 procent. Våra arbetsgivare säger att det absolut inte finns några pengar alls! Bruttovinstandelen i industrin ligger nu på cirka 46 procent. De vill att vi ska jobba cirka 5 timmar mer per vecka utan någon som helst ersättning! De vill modernisera våra permissionsregler och ta bort dessa för arbetaren. De vill ta bort vår kompensation för annandag pingst. De vill inte hjälpa till att driva jämställda löner.

Vakna upp nu arbetare! Bry er om ert avtal. Se till att vara med i facket! Påverka! Tillsammans är vi starka. Ingen gör jobbet åt oss.

Jonny Alfredsson

IF Metall avd 27 Östra Skaraborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.