10 feb 2016 06:00

10 feb 2016 06:00

Alliansen sänker beredskapen

POLITIK

REPLIK. I ett tidigare inlägg i SLA den 20/1 så konstaterar ett antal Alliansföreträdare att man när som helst är beredd att överta regeringsansvaret.

När jag i en replik den 25/1 konstaterade att de uttalanden som bl.a. moderatledaren gjort tydde på något annat, så sänker nu Alliansen sin beredskap när det gäller övertagandet av regeringsansvaret.

I ett inlägg den 4/2 så konstaterar Cecilia Widegren m.fl. att man gör sig redo för att överta regeringsansvaret. Det känns som en viss skillnad mot att man när som helst är beredd att överta regeringsansvaret. Man kan lugnt påstå att Alliansen sänkt beredskapen för att ta över regeringsansvaret. Att detta sker ligger helt i linje med de uttalanden som moderatledaren gjort den senaste tiden.

Om man nu som Cecilia Widegren och andra alliansföreträdare, under flera månader, i ett antal insändare i SLA, ondgjort sig över den rödgröna budgetens negativa effekter för väljarna, så kan man kanske tycka att det är lite bråttom att genomföra en förändring. Men så verkar inte vara fallet. Återstår att se hur lång tid det tar för Alliansen att göra sig redo. En rimlig gissning är att det, till skillnad från vad man tidigare påstått, kommer att ta till september 2018 innan man är redo.

Med anledning av de propåer som redovisats i tidningarna den senaste tiden så kan väljarna under mellantiden se fram emot ytterligare skattehöjningar och en utökad statlig upplåning, samtidigt som Alliansen gör sig redo att överta regeringsansvaret.

Stefan Hallberg

Sverigedemokraterna Karlsborg

När jag i en replik den 25/1 konstaterade att de uttalanden som bl.a. moderatledaren gjort tydde på något annat, så sänker nu Alliansen sin beredskap när det gäller övertagandet av regeringsansvaret.

I ett inlägg den 4/2 så konstaterar Cecilia Widegren m.fl. att man gör sig redo för att överta regeringsansvaret. Det känns som en viss skillnad mot att man när som helst är beredd att överta regeringsansvaret. Man kan lugnt påstå att Alliansen sänkt beredskapen för att ta över regeringsansvaret. Att detta sker ligger helt i linje med de uttalanden som moderatledaren gjort den senaste tiden.

Om man nu som Cecilia Widegren och andra alliansföreträdare, under flera månader, i ett antal insändare i SLA, ondgjort sig över den rödgröna budgetens negativa effekter för väljarna, så kan man kanske tycka att det är lite bråttom att genomföra en förändring. Men så verkar inte vara fallet. Återstår att se hur lång tid det tar för Alliansen att göra sig redo. En rimlig gissning är att det, till skillnad från vad man tidigare påstått, kommer att ta till september 2018 innan man är redo.

Med anledning av de propåer som redovisats i tidningarna den senaste tiden så kan väljarna under mellantiden se fram emot ytterligare skattehöjningar och en utökad statlig upplåning, samtidigt som Alliansen gör sig redo att överta regeringsansvaret.

Stefan Hallberg

Sverigedemokraterna Karlsborg

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.