15 feb 2016 15:55

15 feb 2016 15:55

Fel kalla baconet svenskt

MATEN

Ica kallar sitt bacon för svenskt. Jag upptäckte detta när jag var och handlade med min mamma i Skövde, både jag och mamma tyckte att det var helt sjukt att Ica kan kalla det svenskt, när grisarna har fått stå på långa transporter till Nederländerna för att sen slaktas där och sen ska köttet fraktas tillbaka till Sverige. Grisarna är uppfödda och slaktade i Sverige samtidigt som det är producerat i Nederländerna. För mig är detta helt ologiskt.

Jag förstår inte ens att det är tillåtet att sätta en svensk flagga på förpackningen. I Sverige idag letar de flesta efter svenska flaggan på köttet och läser inte den lilla finstilta texten där all fakta står. Man får inte märka köttet som svenskt om inte djuret har levt hela sitt liv i Sverige. Det ska även vara slaktat, styckat och förpackat i Sverige om de ska kunna märka köttet med en svensk flagga. Ica har erkänt detta bedrägeri men har inte slutat sälja baconet.

Tilde Hägg, 15 år

Skövde

Jag förstår inte ens att det är tillåtet att sätta en svensk flagga på förpackningen. I Sverige idag letar de flesta efter svenska flaggan på köttet och läser inte den lilla finstilta texten där all fakta står. Man får inte märka köttet som svenskt om inte djuret har levt hela sitt liv i Sverige. Det ska även vara slaktat, styckat och förpackat i Sverige om de ska kunna märka köttet med en svensk flagga. Ica har erkänt detta bedrägeri men har inte slutat sälja baconet.

Tilde Hägg, 15 år

Skövde

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.