15 feb 2016 06:00

15 feb 2016 06:00

Löften är till för att hållas

VALLÖFTEN

Landsbygden. Jag har länge gått och funderat på vad alla vallöften och annat prat som den nuvarande regeringen klämde ur sig inför valet skulle betyda, som boende på landsbygden så var ju den biten mest intressant.

Med landsbygden menar jag utanför tätbebyggda områden utan kollektivtrafik och andra bekvämligheter. Inte som en minister uttryckte sig när Wallström-lägenheten diskuterades; ”ministrar från landsbygden måste ha tillgång till en lägenhet i Stockholm”. Den regeringsrepresentanten verkar tolka allt utanför Stockholm som landsbygd, även storstäder.

Landsbygdsministern verkar inte så aktiv för vår del så vi får kanske hoppas på framtidsministern som väl borde förstå att framtid inte betyder att packa Sveriges befolkning på så få platser som möjligt.

Nu har det visat sig att några löften var det tydligen inte. Det lovades oförändrad bensinskatt, det hölls inte, det lovades sänkt skatt på pension, det verkar inte som det löftet var något värt. Jag fick mitt pensionsbesked idag och det visade sig att jag får ut exakt samma summa som förra året trots att det heter att pensionerna höjts. Alltså ingen förändring av den skattehöjning för pensionärer som den förra regeringen införde.

Man vräker ut miljoner på fria entréavgifter till statliga museer varav de flesta ligger i Stockholm där den största delen av Sveriges befolkning inte bor.

Nu pratas det dessutom om sänkt moms på vissa servicearbeten. Ja det är kanske de företagen glada åt men jag tror att det blir likadant med den effekten som det blev med sänkt restaurangmoms. Vi som på grund av arbetet var tvungna att äta vår lunch ute märkte inte av någon effekt av den sänkningen.

Nu har jag inte så stora förhoppningar att ministrar läser SLA så jag får hoppas att deras partivänner trycker på och försöker förstå att löften är till för att hållas.

KL

Med landsbygden menar jag utanför tätbebyggda områden utan kollektivtrafik och andra bekvämligheter. Inte som en minister uttryckte sig när Wallström-lägenheten diskuterades; ”ministrar från landsbygden måste ha tillgång till en lägenhet i Stockholm”. Den regeringsrepresentanten verkar tolka allt utanför Stockholm som landsbygd, även storstäder.

Landsbygdsministern verkar inte så aktiv för vår del så vi får kanske hoppas på framtidsministern som väl borde förstå att framtid inte betyder att packa Sveriges befolkning på så få platser som möjligt.

Nu har det visat sig att några löften var det tydligen inte. Det lovades oförändrad bensinskatt, det hölls inte, det lovades sänkt skatt på pension, det verkar inte som det löftet var något värt. Jag fick mitt pensionsbesked idag och det visade sig att jag får ut exakt samma summa som förra året trots att det heter att pensionerna höjts. Alltså ingen förändring av den skattehöjning för pensionärer som den förra regeringen införde.

Man vräker ut miljoner på fria entréavgifter till statliga museer varav de flesta ligger i Stockholm där den största delen av Sveriges befolkning inte bor.

Nu pratas det dessutom om sänkt moms på vissa servicearbeten. Ja det är kanske de företagen glada åt men jag tror att det blir likadant med den effekten som det blev med sänkt restaurangmoms. Vi som på grund av arbetet var tvungna att äta vår lunch ute märkte inte av någon effekt av den sänkningen.

Nu har jag inte så stora förhoppningar att ministrar läser SLA så jag får hoppas att deras partivänner trycker på och försöker förstå att löften är till för att hållas.

KL

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.