16 feb 2016 06:00

16 feb 2016 06:00

En exklusiv fasad eller ett gott hjärta?

BILLINGESATSNINGEN

Skövdes styrande politiker har ställts inför ett val: Låta Billingehus bli ett tillfälligt hem för människor på flykt undan krig eller ett hotell för turister som ska lockas av ett exklusivt fritidsområde.

Deras val blev turismen genom att de kommit överens om affärer som gynnar hotellägaren ekonomiskt för att han i gengäld avstår att hyra ut till Migrationsverket.

Skövdes styrande politiker vill på så sätt påverka vilka människor som ska finnas i närheten av rekreationsområdet. Människor på flykt undan krig är för dem fel personer.

Skidåkare som använder spåren betalar för varje tillfälle en avgift på 40 kronor. Pengarna ska enligt tidigare löften användas till att utveckla området. En del av dessa 40 kronor går alltså till att köpa området fritt från flyktingar. Många av de skidåkare som använder spåren lider inte av flyktingrädsla. Alla vill inte bidra till att blockera dem från Billingen. Använd istället spåravgiften till riktiga omklädningsrum, duschar och en rejäl värmestuga intill spåren. 45 miljoner räcker till det och mycket mer. Varför inte till verksamhet som gynnar integrationen av våra nya kommuninvånare?

Politikerna bör även tänka ett steg till på vilka konsekvenserna blir av deras handlande. Vad händer om även hotell nere i staden hotar våra styrande politiker med flyktingboenden? Ska kommunen betala för att slippa flyktingar i Boulognerskogen och i Boulognersjön? Vilka affärer ska göras för att flyktingar inte ska komma nära kulturhuset? För att inte tala om vilka pengar de styrande skulle lägga ut för att hindra ett flyktingboende i närheten av Arenan.

Frågan är om Skövde ska ha en exklusiv fasad eller ett gott hjärta?

Mats Andersson

Deras val blev turismen genom att de kommit överens om affärer som gynnar hotellägaren ekonomiskt för att han i gengäld avstår att hyra ut till Migrationsverket.

Skövdes styrande politiker vill på så sätt påverka vilka människor som ska finnas i närheten av rekreationsområdet. Människor på flykt undan krig är för dem fel personer.

Skidåkare som använder spåren betalar för varje tillfälle en avgift på 40 kronor. Pengarna ska enligt tidigare löften användas till att utveckla området. En del av dessa 40 kronor går alltså till att köpa området fritt från flyktingar. Många av de skidåkare som använder spåren lider inte av flyktingrädsla. Alla vill inte bidra till att blockera dem från Billingen. Använd istället spåravgiften till riktiga omklädningsrum, duschar och en rejäl värmestuga intill spåren. 45 miljoner räcker till det och mycket mer. Varför inte till verksamhet som gynnar integrationen av våra nya kommuninvånare?

Politikerna bör även tänka ett steg till på vilka konsekvenserna blir av deras handlande. Vad händer om även hotell nere i staden hotar våra styrande politiker med flyktingboenden? Ska kommunen betala för att slippa flyktingar i Boulognerskogen och i Boulognersjön? Vilka affärer ska göras för att flyktingar inte ska komma nära kulturhuset? För att inte tala om vilka pengar de styrande skulle lägga ut för att hindra ett flyktingboende i närheten av Arenan.

Frågan är om Skövde ska ha en exklusiv fasad eller ett gott hjärta?

Mats Andersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.