17 feb 2016 06:00

17 feb 2016 06:00

Märkningen är viktig

PRESSANSVARIG ICA GRUPPEN AB

REPLIK

Hej Tilde!

På ICA vill vi ge våra kunder möjlighet att göra så medvetna val som möjligt och då är märkningen viktig. På ICA:s bacon märker vi ut både var köttet kommer ifrån och var köttet är packat. Köttet som används till ICA:s bacon är från grisar som är födda, uppväxta och slaktade i Sverige. Därefter transporteras köttet till Nederländerna för rökning, skivning och paketering. Grisarna är med andra ord redan slaktade när de transporteras ned till Nederländerna. Orsaken till att vår produktion sker i Nederländerna är att det inte finns någon anläggning för rökning och paketering som är tillgänglig för oss i Sverige.

Therese Lystedt

 

Hej Tilde!

På ICA vill vi ge våra kunder möjlighet att göra så medvetna val som möjligt och då är märkningen viktig. På ICA:s bacon märker vi ut både var köttet kommer ifrån och var köttet är packat. Köttet som används till ICA:s bacon är från grisar som är födda, uppväxta och slaktade i Sverige. Därefter transporteras köttet till Nederländerna för rökning, skivning och paketering. Grisarna är med andra ord redan slaktade när de transporteras ned till Nederländerna. Orsaken till att vår produktion sker i Nederländerna är att det inte finns någon anläggning för rökning och paketering som är tillgänglig för oss i Sverige.

Therese Lystedt

 

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.