17 feb 2016 06:00

17 feb 2016 06:00

Så skapas inte en levande landsbygd!

:

Skatter. Den förste februari infördes gratis inträde på alla statliga museer. Jättebra, eller?

Svaret är enkelt. Bor du i storstan, framförallt Stockholm är du en vinnare. Men för resten av Sveriges befolkning gör det enbart att mer skattemedel går till Stockholm. För när Socialdemokraterna och Miljöpartiet valde att i kulturbudgeten för 2016 lägga 80 miljoner på gratis tillgång till statliga museer för alla gynnas inte hela befolkningen. Problemet är nämligen att av de 18 statliga museer som finns i Sverige ligger enbart fem utanför Stockholm.

Det betyder att det är nästintill endast de som bor i Stockholm som får ta del av dessa 80 miljoner kronor och ännu en gång har sossarna och miljöpartisterna visat att de inte är ett parti för de som bor utanför Stockholm. Det är inte såhär som vi får hela Sverige att leva!

Utöver detta svek mot landsbygden genomför regeringen ytterligare straffbeskattning för de som bor utanför storstaden genom att höja bensinskatten. För inte är det barnfamiljerna på Södermalm som tar tunnelbanan till historiska museet på helgen som drabbas av skattehöjningar på bensin, utan återigen är det landsbygden och dess invånare.

Centerpartiet vill istället satsa på hela Sverige. Vi vill få en mer inkluderande och levande landsbygd, där människor får möjlighet att utvecklas. Detta uppnår vi genom att bryta centraliseringen av statliga myndigheter, och i stället se till så att dessa myndigheter sprids till alla delar av landet. Då ger vi andra delar av Sverige arbetstillfällen. Samtidigt vill vi utöka RUT- och ROT-avdragen för att ytterligare ge människor möjlighet att skapa sina egna arbeten.

Det är på tiden att regeringen slutar att systematiskt missgynna de som lever på landsbygden. Låt hela Sverige leva!

Louise Grabo

Distriktsstyrelseledamot Centerpartiet Skaraborg

Ordförande CUF Västra Götaland

Svaret är enkelt. Bor du i storstan, framförallt Stockholm är du en vinnare. Men för resten av Sveriges befolkning gör det enbart att mer skattemedel går till Stockholm. För när Socialdemokraterna och Miljöpartiet valde att i kulturbudgeten för 2016 lägga 80 miljoner på gratis tillgång till statliga museer för alla gynnas inte hela befolkningen. Problemet är nämligen att av de 18 statliga museer som finns i Sverige ligger enbart fem utanför Stockholm.

Det betyder att det är nästintill endast de som bor i Stockholm som får ta del av dessa 80 miljoner kronor och ännu en gång har sossarna och miljöpartisterna visat att de inte är ett parti för de som bor utanför Stockholm. Det är inte såhär som vi får hela Sverige att leva!

Utöver detta svek mot landsbygden genomför regeringen ytterligare straffbeskattning för de som bor utanför storstaden genom att höja bensinskatten. För inte är det barnfamiljerna på Södermalm som tar tunnelbanan till historiska museet på helgen som drabbas av skattehöjningar på bensin, utan återigen är det landsbygden och dess invånare.

Centerpartiet vill istället satsa på hela Sverige. Vi vill få en mer inkluderande och levande landsbygd, där människor får möjlighet att utvecklas. Detta uppnår vi genom att bryta centraliseringen av statliga myndigheter, och i stället se till så att dessa myndigheter sprids till alla delar av landet. Då ger vi andra delar av Sverige arbetstillfällen. Samtidigt vill vi utöka RUT- och ROT-avdragen för att ytterligare ge människor möjlighet att skapa sina egna arbeten.

Det är på tiden att regeringen slutar att systematiskt missgynna de som lever på landsbygden. Låt hela Sverige leva!

Louise Grabo

Distriktsstyrelseledamot Centerpartiet Skaraborg

Ordförande CUF Västra Götaland

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.