19 feb 2016 06:00

19 feb 2016 06:00

Valet i mejeridisken gör skillnad

ARLA

Replik. Holger Larsson menar i sin insändare (SLA 16/2) att en bojkott inte hjälper mjölkbönderna. Med all respekt för dig Holger, men valet i mejeridisken påverkar böndernas situation avsevärt.

Falköpings Mejeris mjölkbönder får cirka 3,30 kronor för varje liter konventionell mjölk de säljer. Arlas mjölkbönder får i dagsläget cirka 2,70 kronor (inklusive efterlikvid) för samma kvalitet.

Prisskillnaden är signifikant. 60 öre kan låta lite, men det motsvarar skillnaden mellan himmel eller helvete på gårdarna. Genom den enkla åtgärden att i mejeridisken välja Falköpingsmjölk skapas en betydligt bättre förutsättning för den lokala mjölkproduktionen.

Ökad efterfrågan på Falköpingsmjölk öppnar i sin tur upp möjligheten för Falköpings Mejeri att ta emot fler mjölkleverantörer. Som du vet Holger, så är ett mejeribyte från Arla många mjölkbönders högsta önskan.

Per Carlsson

Svebråta

Falköpings Mejeris mjölkbönder får cirka 3,30 kronor för varje liter konventionell mjölk de säljer. Arlas mjölkbönder får i dagsläget cirka 2,70 kronor (inklusive efterlikvid) för samma kvalitet.

Prisskillnaden är signifikant. 60 öre kan låta lite, men det motsvarar skillnaden mellan himmel eller helvete på gårdarna. Genom den enkla åtgärden att i mejeridisken välja Falköpingsmjölk skapas en betydligt bättre förutsättning för den lokala mjölkproduktionen.

Ökad efterfrågan på Falköpingsmjölk öppnar i sin tur upp möjligheten för Falköpings Mejeri att ta emot fler mjölkleverantörer. Som du vet Holger, så är ett mejeribyte från Arla många mjölkbönders högsta önskan.

Per Carlsson

Svebråta

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.