26 feb 2016 06:00

26 feb 2016 06:00

Kan inte ta mig ut

HJÄLPMEDEL

Jag är mycket svårt handikappad efter ett långt och plikttroget arbetsliv. Min el-rullstol har stannat åtskilliga gånger och en reparatör har hjälpligt fått igång den. I tisdags blev det totalstopp igen på Elins esplanad. En snäll kvinna gick till Hjälpmedelscentralen efter hjälp. Reparatören kom, kunde inte få igång den, sa till mig att jag fick ta taxi hem. Han tog inte med sig rullstolen till Hjälpmedelscentralen!

Jag fick ta taxi från Elins till Södra Ryd, 300 kronor. Den tunga rullstolen ställde taxichauffören bara innanför ytterdörren.

Nästa vecka ska jag få en ny rullstol. Nu sitter jag här utan möjlighet att kunna ta mig ut alls! Men så är det att vara äldre och svensk i dag.

Jag är mycket svårt handikappad efter ett långt och plikttroget arbetsliv. Min el-rullstol har stannat åtskilliga gånger och en reparatör har hjälpligt fått igång den. I tisdags blev det totalstopp igen på Elins esplanad. En snäll kvinna gick till Hjälpmedelscentralen efter hjälp. Reparatören kom, kunde inte få igång den, sa till mig att jag fick ta taxi hem. Han tog inte med sig rullstolen till Hjälpmedelscentralen!

Jag fick ta taxi från Elins till Södra Ryd, 300 kronor. Den tunga rullstolen ställde taxichauffören bara innanför ytterdörren.

Nästa vecka ska jag få en ny rullstol. Nu sitter jag här utan möjlighet att kunna ta mig ut alls! Men så är det att vara äldre och svensk i dag.

  • Uppgiven svensk

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.