27 feb 2016 06:00

27 feb 2016 06:00

Lerdala behöver en cykelbana

CYKELBANOR

Vi har noterat att cykelbanor diskuteras i tidningen. Stöpenborna cyklar nu säkert till Ulvåkers idrottsplats samt att en ny slinga Stöpen–Skövde anlagts.

Någon ville även ha belyst cykelbana till Ulvåkers idrottsplats. Inne i centrala Skövde myllrar det av cykelbanor, ut mot Trädgårdsstaden är det till och med en på var sida vägen. Det är ju kanon för de som rör sig i de områdena. Men det finns en plats i kommunen som verkligen skulle behöva en cykelbana och det är Lerdala!

Våra barn, ja alla i omgivningarna, får när fotboll och bad m.m. hägrar, cykla och gå på en totalt livsfarlig vägsträcka upp mot Gröna Lund och Flämslätt. En sträcka både kuperad och med hög fart och tung fordonstrafik! En cykelbana till Idrottsplatsen, Gröna Lund och Flämslätt vore ju helt enkelt underbart! Vi tycker det är dags nu.

Peter D med många Lerdalabor

Någon ville även ha belyst cykelbana till Ulvåkers idrottsplats. Inne i centrala Skövde myllrar det av cykelbanor, ut mot Trädgårdsstaden är det till och med en på var sida vägen. Det är ju kanon för de som rör sig i de områdena. Men det finns en plats i kommunen som verkligen skulle behöva en cykelbana och det är Lerdala!

Våra barn, ja alla i omgivningarna, får när fotboll och bad m.m. hägrar, cykla och gå på en totalt livsfarlig vägsträcka upp mot Gröna Lund och Flämslätt. En sträcka både kuperad och med hög fart och tung fordonstrafik! En cykelbana till Idrottsplatsen, Gröna Lund och Flämslätt vore ju helt enkelt underbart! Vi tycker det är dags nu.

Peter D med många Lerdalabor

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.