29 feb 2016 06:00

29 feb 2016 06:00

En kulturgärning

ENTUSIASTER

De entusiaster som offrar mycken tid och många gånger mycket pengar för att renovera en gammal moped, motorcykel, bil, lastbil eller buss ställer ofta sitt historiska fordon till allmänhetens förfogande i samband med rallyn eller andra evenemang. Det är entusiaster som dokumenterar ett fordons historia, spårar tidigare ägare, samlar gamla fotografier och dokumenterar sin egen renovering. Alla utför de en kulturgärning som ännu inte fått den uppmärksamhet den förtjänar och de är många runt om i Skaraborg.

Hans Örtlund

De entusiaster som offrar mycken tid och många gånger mycket pengar för att renovera en gammal moped, motorcykel, bil, lastbil eller buss ställer ofta sitt historiska fordon till allmänhetens förfogande i samband med rallyn eller andra evenemang. Det är entusiaster som dokumenterar ett fordons historia, spårar tidigare ägare, samlar gamla fotografier och dokumenterar sin egen renovering. Alla utför de en kulturgärning som ännu inte fått den uppmärksamhet den förtjänar och de är många runt om i Skaraborg.

Hans Örtlund

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.