29 feb 2016 06:00

29 feb 2016 06:00

Inte många böcker kvar

TIBROS BIBLIOTEK

Sorgligt. Jag har gjort mitt första besök på Tibros bibliotek efter den så omtalade renoveringen. Det var med sorg och bestörtning som jag gick därifrån. Det är ett otroligt fint uppehållsrum numera, men för oss som vill låna böcker på ett bibliotek finns det inte mycket kvar. Hela hjärtat i rummet har försvunnit, då så få hyllor med böcker står kvar.

Att använda det öppna magasinet var godtagbart vid tiden för projektet, men att fortsätta så nu är inte försvarbart på något sätt. Hela stämningen i lokalen känns tryckande av olust och jag önskar er så mycket bättre, kära personal.

Den 23 april är Världsboksdagen. Underrubriken är ”Jag ser världen. Ser du?” I Tibros bibliotek syns inte mycket av den världen nu. Jag uppmanar ledningen att göra om och göra rätt, annars kommer jag att flytta mitt boklånande till en kommun som vill att dess innevånare ska läsa böcker.

En sann bokälskare

Att använda det öppna magasinet var godtagbart vid tiden för projektet, men att fortsätta så nu är inte försvarbart på något sätt. Hela stämningen i lokalen känns tryckande av olust och jag önskar er så mycket bättre, kära personal.

Den 23 april är Världsboksdagen. Underrubriken är ”Jag ser världen. Ser du?” I Tibros bibliotek syns inte mycket av den världen nu. Jag uppmanar ledningen att göra om och göra rätt, annars kommer jag att flytta mitt boklånande till en kommun som vill att dess innevånare ska läsa böcker.

En sann bokälskare

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.