29 feb 2016 06:00

29 feb 2016 06:00

Tjejer diskrimineras

FOTBOLL

Jag tycker det är helt fel att killar och tjejer diskrimineras inom fotbollen. Att killar får börja spela fotboll med storlek 5 på bollen ett år tidigare än tjejer kanske inte är en så stor sak men att de på cuper får egna åldersgrupper och tjejers åldersgrupper slås ihop med äldre och yngre tycker jag är fel.

Att möta spelare som är 1–2 år äldre och dessutom huvudet längre än oss spelare som är yngre ökar skaderisken och fotbollen blir inte längre lika säker.

Killar får i många fall också börja spela flera cuper året innan oss tjejer. Även vi tjejer vill åka på cuper och uppleva cuplivet lika många år som killar får. Så snälla, gör det mer jämställt och låt tjejer spela fotboll precis som killar.

Besviken fotbollstjej

Att möta spelare som är 1–2 år äldre och dessutom huvudet längre än oss spelare som är yngre ökar skaderisken och fotbollen blir inte längre lika säker.

Killar får i många fall också börja spela flera cuper året innan oss tjejer. Även vi tjejer vill åka på cuper och uppleva cuplivet lika många år som killar får. Så snälla, gör det mer jämställt och låt tjejer spela fotboll precis som killar.

Besviken fotbollstjej

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.