03 mar 2016 06:00

03 mar 2016 06:00

Hur står växelkursen kronor – människoliv?

INVANDRING

Replik. Sverigedemokraten Egon ”väljer” i sin insändare (SLA 23/2) att ”i brist på säkra uppgifter” ”försiktigt uppskatta kostnaden för den ohanterliga delen av invandringen” till 22 miljarder kronor per år. Med ett så glasklart transparent underlag och utförlig källhänvisning kunde han ha dragit till med 62 miljarder. Eller 6,2.

En annan (o)lustighet i hans insändare är att han använder sin ”uppskattade” summa till att dra slutsatsen att en politiker som vill hjälpa de som flyr från krig skulle vara 100 gånger dyrare än en främlingsfientlig politiker. 1933 tog en främlingsfientlig politiker makten i centrala Europa. Han kostade många miljoner oskyldiga människors liv. Var det billigare eller dyrare än de 22 miljarder som Egon uppskattade, tro? Hur står växelkursen kronor – människoliv just nu?

Byggare Bob

En annan (o)lustighet i hans insändare är att han använder sin ”uppskattade” summa till att dra slutsatsen att en politiker som vill hjälpa de som flyr från krig skulle vara 100 gånger dyrare än en främlingsfientlig politiker. 1933 tog en främlingsfientlig politiker makten i centrala Europa. Han kostade många miljoner oskyldiga människors liv. Var det billigare eller dyrare än de 22 miljarder som Egon uppskattade, tro? Hur står växelkursen kronor – människoliv just nu?

Byggare Bob

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.