04 mar 2016 06:00

04 mar 2016 06:00

Dåliga argument

LIVETS BRUNN

Jag hoppas att kommunen tar till sig av den massiva kritik som Skövdeborna m.fl. levererat i media.

Arkitekten säger att ”Livets brunn ligger idag lite olyckligt och blockerar kontakten mellan Hertig Johans gata och torget”. Han eller hon säger också att ”Fontänen är typisk för sin tid”. Vidare anser arkitekten att ”torget upplevs som ödsligt och översmort och de vill bryta ned torgets skala på olika nivåer”. Jag förstår att arkitekten måste ha några argument att komma med. De har ju bjudits in att lämna förslag till förändring. Men – vilka dåliga argument, anser jag.

1. Det är inte Livets brunn som blockerar kontakten mellan Hertig Johans gata och torget. Det är i så fall trottoarkanten nere vid sydöstra hörnet som är boven. På sextiotalet körde raggarna varv efter varv runt torget och ströget ner runt en rondell vid järnvägsstationen. De upplevde nog att kontakten mellan gatan och torget var fullgod.

2. Vad är det för fel att fontänen är typisk för sin tid? Jag är helt oförstående.

3. Torget ödsligt? Absolut inte! Torget är en central plats för torghandel, matfestival, julgran och politiska tal m.m. Som jag sa i en tidigare insändare i höstas: Rör inte Livets brunn!

Per Olof Bergqvist

Jag hoppas att kommunen tar till sig av den massiva kritik som Skövdeborna m.fl. levererat i media.

Arkitekten säger att ”Livets brunn ligger idag lite olyckligt och blockerar kontakten mellan Hertig Johans gata och torget”. Han eller hon säger också att ”Fontänen är typisk för sin tid”. Vidare anser arkitekten att ”torget upplevs som ödsligt och översmort och de vill bryta ned torgets skala på olika nivåer”. Jag förstår att arkitekten måste ha några argument att komma med. De har ju bjudits in att lämna förslag till förändring. Men – vilka dåliga argument, anser jag.

1. Det är inte Livets brunn som blockerar kontakten mellan Hertig Johans gata och torget. Det är i så fall trottoarkanten nere vid sydöstra hörnet som är boven. På sextiotalet körde raggarna varv efter varv runt torget och ströget ner runt en rondell vid järnvägsstationen. De upplevde nog att kontakten mellan gatan och torget var fullgod.

2. Vad är det för fel att fontänen är typisk för sin tid? Jag är helt oförstående.

3. Torget ödsligt? Absolut inte! Torget är en central plats för torghandel, matfestival, julgran och politiska tal m.m. Som jag sa i en tidigare insändare i höstas: Rör inte Livets brunn!

Per Olof Bergqvist

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.