04 mar 2016 06:00

04 mar 2016 06:00

Vem står upp för Livets brunn?

LIVETS BRUNN

Vattenpöl. Ser gärna att kommunen satsar på en uppfräschning av torget, som mest är en stor tom yta. Dock förstår jag inte hur man tänker när man låter en Stockholmsfirma gå in och avgöra ödet för Livets brunn. Skall våra politiker låta några arkitekter helt utan lokalhistoria och Skövdeanknytning komma hit och riva en av stadens mest påtagliga och säregna monument för att de tycker att det speglar en förlegad kvinnosyn? En av statyerna heter ”Våldet” och speglar just detta på ett sätt som får folk att haja till, är det inte det som är meningen med konst?

Konstverket har varit i farozonen en gång tidigare. Precis som IS och talibaner försöker utplåna alla historiska tempel och statyer från innan islams tideräkning, försöker här ängsliga lättkränkta genusindoktrinerade feminister utplåna minnesmärken från innan deras tideräkning (1968 kan tänkas).

Och vad skulle Livets brunn ersättas med? Vad man kunde se av bilden i tidningen såg det just ut som en svacka i kullerstensläggningen, liknade mest en vattenpöl. Är det det man tänkt sig skall ersätta Livets brunn?

Vilken politiker vågar stå upp för att behålla Livets brunn? Säg ditt namn och du skall få min röst!

Lars Andersson

Konstverket har varit i farozonen en gång tidigare. Precis som IS och talibaner försöker utplåna alla historiska tempel och statyer från innan islams tideräkning, försöker här ängsliga lättkränkta genusindoktrinerade feminister utplåna minnesmärken från innan deras tideräkning (1968 kan tänkas).

Och vad skulle Livets brunn ersättas med? Vad man kunde se av bilden i tidningen såg det just ut som en svacka i kullerstensläggningen, liknade mest en vattenpöl. Är det det man tänkt sig skall ersätta Livets brunn?

Vilken politiker vågar stå upp för att behålla Livets brunn? Säg ditt namn och du skall få min röst!

Lars Andersson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.