05 mar 2016 06:00

05 mar 2016 06:00

Centerpartiet tar ansvar

POLITIK

Replik. Till Vänsterpartiet i SLA 1/3.

Sverige står i ett läge där både bostadsbrist och långtidsarbetslöshet bland nyanlända hotar våra välfärdsambitioner. Centerpartiet har tagit ansvar genom att föreslå särskilda ingångsjobb för arbetsmarknaden, härom dagen föreslog vi ingångsföretag, och reformer för ökat byggande på bostadsmarknaden. Våra förslag har fått stöd från forskare och expertorgan.

Samtidigt gör Vänsterpartiet ingenting. De har valt att ställa sig utanför den konstruktiva politiska dialog som pågår. De lovar som vanligt mer av allt, utan att förklara hur det ska gå till. Väljarna förväntas sätta sin tillit till att vänsterns gamla 1800-talsideologi plötsligt ska börja fungera.

Och visst, kanske borde vi erkänna att Vänsterpartiet har vissa poänger. För inget land där deras partikamrater har styrt har haft någon nämnvärd invandring att hantera. Skulle Vänsterpartiet ta över Sverige skulle det snart vara ett utvandrarland, utan fungerande marknad och med kommandoekonomi. Då löser sig både integrationen och bostadsbristen. Vänsterpartiet kan få fortsätta att fantisera om sitt lyckorike. Men de ska inte peka finger åt oss som försöker lösa verkliga problem här och nu.

Ulrika Carlsson (C)

riksdagsledamot Skaraborg

utbildningspolitisk talesperson

Sverige står i ett läge där både bostadsbrist och långtidsarbetslöshet bland nyanlända hotar våra välfärdsambitioner. Centerpartiet har tagit ansvar genom att föreslå särskilda ingångsjobb för arbetsmarknaden, härom dagen föreslog vi ingångsföretag, och reformer för ökat byggande på bostadsmarknaden. Våra förslag har fått stöd från forskare och expertorgan.

Samtidigt gör Vänsterpartiet ingenting. De har valt att ställa sig utanför den konstruktiva politiska dialog som pågår. De lovar som vanligt mer av allt, utan att förklara hur det ska gå till. Väljarna förväntas sätta sin tillit till att vänsterns gamla 1800-talsideologi plötsligt ska börja fungera.

Och visst, kanske borde vi erkänna att Vänsterpartiet har vissa poänger. För inget land där deras partikamrater har styrt har haft någon nämnvärd invandring att hantera. Skulle Vänsterpartiet ta över Sverige skulle det snart vara ett utvandrarland, utan fungerande marknad och med kommandoekonomi. Då löser sig både integrationen och bostadsbristen. Vänsterpartiet kan få fortsätta att fantisera om sitt lyckorike. Men de ska inte peka finger åt oss som försöker lösa verkliga problem här och nu.

Ulrika Carlsson (C)

riksdagsledamot Skaraborg

utbildningspolitisk talesperson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.