07 mar 2016 06:00

07 mar 2016 06:00

Konstverkskarusellen

SKÖVDE

Elaine. Varför görs inköp av konstverk innan man vet var verket platsar? Elaine har flyttats runt på p-plats m.m, nu finns den i Boulogner där lek- och badplats och fågeldamm inte ger Elaine rätt uppmärksamhet.

La Mano – ägnad minnet av Olof Palme – symbol för fred och frihet – var tidigare så väl placerad vid kulturhuset, ett folkets hus. Nu flyttas den runt – och går förmodligen samma öde till mötes som Elaine.

Livets brunn. Om en beskrivande text funnits i anslutning till konstverket, skulle man förstå att soldaten symboliserar ondskans våld och kvinnan försöker skydda sig. Det handlar inte om jämlikhet mellan man och kvinna.

Livets brunn med de grönskande träden intill är en härlig slå-sig-ner-plats.

Skövde utan Livets brunn är ett stympat Skövde, även om så hela torget förgylls med lampor och vattenstrålar.

Elin

La Mano – ägnad minnet av Olof Palme – symbol för fred och frihet – var tidigare så väl placerad vid kulturhuset, ett folkets hus. Nu flyttas den runt – och går förmodligen samma öde till mötes som Elaine.

Livets brunn. Om en beskrivande text funnits i anslutning till konstverket, skulle man förstå att soldaten symboliserar ondskans våld och kvinnan försöker skydda sig. Det handlar inte om jämlikhet mellan man och kvinna.

Livets brunn med de grönskande träden intill är en härlig slå-sig-ner-plats.

Skövde utan Livets brunn är ett stympat Skövde, även om så hela torget förgylls med lampor och vattenstrålar.

Elin

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.