09 mar 2016 06:00

09 mar 2016 06:00

Centrum behöver ett lyft

HERTIG JOHANS TORG

Andra ögon. Jag har läst de senaste insändarna om torget i Skövde och Livets brunns vara eller icke vara. Första gången jag hörde att man planerar att göra om torget var min reaktion; rör inte Livets brunn. Men efter att ha funderat och sett förslaget från arkitektfirman så tycker jag att Skövdes centrum behöver ett lyft. Jag började titta på torget med andra ögon.

De gamla kullerstenarna som någon påpekade är historiska är väldigt besvärliga att gå på vilket minskar ner torgets gångyta. Det vore underbart om det kunde bli fler sittplatser så fler människor kan njuta av solen på sommarhalvåret.

Vad gäller Livets brunn så måste det finnas en fontän på torget, för är det något som saknas i denna stad så är det vatten. Men att ha en annan typ av fontän som till exempel inbjuder barn till lek och som smälter in i omgivningen skulle vara mer passande.

Torget i Skövde är inget jag skryter med när jag berättar om staden för en utomstående. Det är vårt fina berg Billingen och att det finns en vilja att ”sätta Skövde på kartan” som vår centrala badsjö är ett exempel på. Jag tycker att torget behöver hänga med i utvecklingen vilket kan öka den centrala handeln och den allmänna trivseln.

Jag vill gärna att Livets brunn får ett nytt liv någon annanstans i staden, till exempel utanför tingshuset istället för den nuvarande fontänen. Den fontänen kanske skulle passa vid Sandtorget där vi nu inte har någon skulptur eller fontän.

För förändring

De gamla kullerstenarna som någon påpekade är historiska är väldigt besvärliga att gå på vilket minskar ner torgets gångyta. Det vore underbart om det kunde bli fler sittplatser så fler människor kan njuta av solen på sommarhalvåret.

Vad gäller Livets brunn så måste det finnas en fontän på torget, för är det något som saknas i denna stad så är det vatten. Men att ha en annan typ av fontän som till exempel inbjuder barn till lek och som smälter in i omgivningen skulle vara mer passande.

Torget i Skövde är inget jag skryter med när jag berättar om staden för en utomstående. Det är vårt fina berg Billingen och att det finns en vilja att ”sätta Skövde på kartan” som vår centrala badsjö är ett exempel på. Jag tycker att torget behöver hänga med i utvecklingen vilket kan öka den centrala handeln och den allmänna trivseln.

Jag vill gärna att Livets brunn får ett nytt liv någon annanstans i staden, till exempel utanför tingshuset istället för den nuvarande fontänen. Den fontänen kanske skulle passa vid Sandtorget där vi nu inte har någon skulptur eller fontän.

För förändring

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.