16 mar 2016 06:00

16 mar 2016 06:00

Gå på vänster sida

GC-VÄGAR

Jag tycker att vi borde införa vänstertrafik på mindre vägar (hm...). Det är vad som verkar vara fallet med gång- och cykelvägar. Helt plötsligt går man på höger sida, med trafiken, varför då? Man har ingen uppsikt på medtrafikanterna. Skulle samma personer gå på vägen utanför GC-vägen så går de automatiskt på vänster sida enligt inlärda regler, så varför inte på alla typer av vägar? Detta skulle minimera många incidenter längs lederna. Och ta ur en öronsnäcka på era musikmaskiner så hör ni att vi pinglar på er.

Cyklist på rätt sida

Jag tycker att vi borde införa vänstertrafik på mindre vägar (hm...). Det är vad som verkar vara fallet med gång- och cykelvägar. Helt plötsligt går man på höger sida, med trafiken, varför då? Man har ingen uppsikt på medtrafikanterna. Skulle samma personer gå på vägen utanför GC-vägen så går de automatiskt på vänster sida enligt inlärda regler, så varför inte på alla typer av vägar? Detta skulle minimera många incidenter längs lederna. Och ta ur en öronsnäcka på era musikmaskiner så hör ni att vi pinglar på er.

Cyklist på rätt sida

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.