17 mar 2016 06:00

17 mar 2016 06:00

Märkliga gissningar

REPLIK SKÖVDE IK

Signaturen ”Ronny” har skrivit ett inlägg som på ett negativt sätt beskriver Skövde IK och dess ekonomiska och sportsliga beslut (SLA 15/3).

Först vill jag bemöta Ronnys uppgifter att det blir dyrt att byta tränare. Nu är det ju så att Anders Spaak var endast deltidsanställd och var samtidigt lärare på Hockeygymnasiet. Detta innebär att han förmodligen var en förhållandevis billig tränare. Dessutom är det ju ganska märkligt att fråga sig om Skövde IK har råd att byta tränare. Ronny har ju ingen aning om hur Skövde tänkt lösa detta. Dessutom så skulle det inte förvåna mig om gentlemannen Anders Spaak avstod vidare ersättning. Inom klubben finns ett stort antal duktiga tränare och det kan faktiskt visa sig att den nya lösningen till och med blir billigare. Vill därför föreslå Ronny att ge sig till tåls med sina uppgifter tills han vet hur sanningen ser ut.

Ronnys fråga nummer 2 är ännu märkligare. Han frågar om inte Skövde IK visste vilken tränare de anställde. Självklart visste de detta. De hade tidigare erfarenheter av Spaak och han förde Kiruna upp till playoff om allsvenskt kval innan tränarjobbet i Skövde IK. Spaak tog ju dessutom Skövde IK till playoff till allsvenskt kval. Detta för första gången på nio år.

Att Skövde IK fick en deltidsanställd och bevisligen erfaren tränare för en låg kostnad passade ju som handsken för att inte överanstränga ekonomin. Många hockeyföreningar i vår serie skulle säkert gärna göra motsvarande om de hade möjlighet.

Fråga 3 fyller ytterligare på de märkliga påståenden och gissningar som Ronny sysslar med.

Han skriver, jag citerar: ”Att byta tränare i förtid och därmed följande ekonomiska eftersläp kan bli ett allt tyngre sänke som riskerar att mynna ut i konkurser, rekonstruktioner m.m.” Slut på citat.

Att göra sådana gissningar av resultatet av att byta tränare är verkligen förvånande och speciellt eftersom Ronny inte har den ringaste aning om vad tränarbytet slutligen kommer att kosta och han har dessutom ingen aning om Skövde IK:s ekonomi i dagsläget. Skövde IK har till skillnad från andra föreningar valt att vänta med redovisningen av resultatet tills alla bitar trillat på plats och därmed slippa att i efterhand erkänna att ”resultatet blev inte riktigt som våra tidigare prognoser”.

Beträffande slutklämmen där Ronny hoppas att det löser sig för IFK handboll visar bara att han inte på något sätt skulle hoppas detsamma för Skövde IK.

Ingvar Persson

Signaturen ”Ronny” har skrivit ett inlägg som på ett negativt sätt beskriver Skövde IK och dess ekonomiska och sportsliga beslut (SLA 15/3).

Först vill jag bemöta Ronnys uppgifter att det blir dyrt att byta tränare. Nu är det ju så att Anders Spaak var endast deltidsanställd och var samtidigt lärare på Hockeygymnasiet. Detta innebär att han förmodligen var en förhållandevis billig tränare. Dessutom är det ju ganska märkligt att fråga sig om Skövde IK har råd att byta tränare. Ronny har ju ingen aning om hur Skövde tänkt lösa detta. Dessutom så skulle det inte förvåna mig om gentlemannen Anders Spaak avstod vidare ersättning. Inom klubben finns ett stort antal duktiga tränare och det kan faktiskt visa sig att den nya lösningen till och med blir billigare. Vill därför föreslå Ronny att ge sig till tåls med sina uppgifter tills han vet hur sanningen ser ut.

Ronnys fråga nummer 2 är ännu märkligare. Han frågar om inte Skövde IK visste vilken tränare de anställde. Självklart visste de detta. De hade tidigare erfarenheter av Spaak och han förde Kiruna upp till playoff om allsvenskt kval innan tränarjobbet i Skövde IK. Spaak tog ju dessutom Skövde IK till playoff till allsvenskt kval. Detta för första gången på nio år.

Att Skövde IK fick en deltidsanställd och bevisligen erfaren tränare för en låg kostnad passade ju som handsken för att inte överanstränga ekonomin. Många hockeyföreningar i vår serie skulle säkert gärna göra motsvarande om de hade möjlighet.

Fråga 3 fyller ytterligare på de märkliga påståenden och gissningar som Ronny sysslar med.

Han skriver, jag citerar: ”Att byta tränare i förtid och därmed följande ekonomiska eftersläp kan bli ett allt tyngre sänke som riskerar att mynna ut i konkurser, rekonstruktioner m.m.” Slut på citat.

Att göra sådana gissningar av resultatet av att byta tränare är verkligen förvånande och speciellt eftersom Ronny inte har den ringaste aning om vad tränarbytet slutligen kommer att kosta och han har dessutom ingen aning om Skövde IK:s ekonomi i dagsläget. Skövde IK har till skillnad från andra föreningar valt att vänta med redovisningen av resultatet tills alla bitar trillat på plats och därmed slippa att i efterhand erkänna att ”resultatet blev inte riktigt som våra tidigare prognoser”.

Beträffande slutklämmen där Ronny hoppas att det löser sig för IFK handboll visar bara att han inte på något sätt skulle hoppas detsamma för Skövde IK.

Ingvar Persson

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.