17 mar 2016 06:00

17 mar 2016 06:00

Varför används inte värmen?

KONSTGRÄSPLANER

Slits sönder. Läste lördagens (12/3) reportage om Lillegårdens IP och att det inte finns värme under konstgräset, det tycker jag är en dumdristig snål investering som förmodligen kommer att få göras om så småningom.

Men... Södermalms IP verkar inte använda sin värme som finns i planen. Varje gång det bara kommer lite frost borde den försvinna om det nu finns värme i mattan, men nej då.

Denna frost, och även all snö, tas bort med tunga traktorer som skjuter frost eller snön framför sig och underliggande grandulat (svarta gummikulor), snön är helt svart efter varje borttagning som varar i flera timmar! Vad är tanken med detta slitande? Sätt på eller höj värmen så sliter ni inte sönder planen i onödan. Detta måste spara massor av underhållstimmar på planen.

Så varför de inte kan kana av snön på Lillegården verkar för mig humbug.

Undraren

Men... Södermalms IP verkar inte använda sin värme som finns i planen. Varje gång det bara kommer lite frost borde den försvinna om det nu finns värme i mattan, men nej då.

Denna frost, och även all snö, tas bort med tunga traktorer som skjuter frost eller snön framför sig och underliggande grandulat (svarta gummikulor), snön är helt svart efter varje borttagning som varar i flera timmar! Vad är tanken med detta slitande? Sätt på eller höj värmen så sliter ni inte sönder planen i onödan. Detta måste spara massor av underhållstimmar på planen.

Så varför de inte kan kana av snön på Lillegården verkar för mig humbug.

Undraren

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.