21 mar 2016 06:00

21 mar 2016 06:00

SIK råkade vara ett aktuellt exempel

TRÄNARBYTE

Replik. Till Ingvar Persson (SLA 17/3).

Ingvar Persson bemöter min text där jag belyser högst troliga kopplingar mellan kortsiktigt beteende och dålig ekonomi, jag lyfte fram Skövde IK:s beslut att ej fullfölja kontraktstiden med tränare Anders Spaak som ett aktuellt exempel.

Helt rätt Ingvar så är det spekulationer (eller gissningar som Ingvar uttrycker det) som jag tydligt också skrev i min text. Jag kan naturligtvis inte veta aktuellt ekonomiskt läge, bara se till historien och tolka läget utifrån vad man ser. Jag vet inte hur Ingvars insyn är men ifall han har bättre koll på läget kanske vi kan känna oss lugna och förlita oss på att ekonomin är god och slippa vara med om ännu en förening som går på knäna de närmaste åren.

Han skriver att jag ägnar mig åt ”märkliga gissningar”... Jag vet inte vad man ska kalla Ingvars förhoppning/förväntning om att Anders Spaak gentlemannamässigt ska avstå vidare ersättning? Skulle Ingvar själv göra det? Jag skulle inte och jag undrar hur många andra som skulle göra så? Man får förmoda att Anders Spaak, hur gentlemannamässig han än är, inte kan leva på luft och jag fick ej den uppfattningen när han intervjuades i Radio Skaraborg om avbrottet att det var han som kommit på idén att entlediga sig själv. Naturligtvis en spekulation/gissning men han kanske inte känner sig så gentlemannamässigt bemött från föreningen i sin tur.

Anledningen att jag bryr mig är att beteende och handlingar visar vad som finns under ytan och en förening med ett gott anseende som verkar långsiktigt klokt och ansvarsfullt både vad gäller det sportsliga, humanistiska och ekonomiska får som en följd: ungdomar/föräldrar som söker sig till denna, trogna supportrar, sponsorer som ställer upp och en stöttande bygd som känner att ”detta är vår förening”.

Observera att min avsikt inte är att kasta skit på nån speciell förening utan SIK:s tränarbyte råkade vara ett som sagts tidigare aktuellt exempel.

Som svar på Ingvars påstående att jag inte vill Skövde IK något gott för att jag inte önskar klubben lycka till vill jag citera Eric Cantona ”Luck has nothing to do with it”... jag skrev att jag håller tummarna för IFK Skövde Handboll som befinner sig i ett risigt läge och mina tummar hålls för att de ska agera på ett klokt, ansvarsfullt och långsiktigt sätt (vi får se med tiden). Till Skövde IK och alla andra föreningar som kan tänkas behöva en tumme hållen för sig så gör jag nu detta och är ni inte nämnda betyder det alltså inte att jag vill er nåt ont.

Till slut ett exempel: Hur många har råd att köpa en bil på två års avbetalning, kommer på efter ett år att man vill köra en annan bil och samtidigt som man kör runt i den nya låter den förra stå oanvänd på parkeringen och fortsätter betala på båda?

Ronny

Ingvar Persson bemöter min text där jag belyser högst troliga kopplingar mellan kortsiktigt beteende och dålig ekonomi, jag lyfte fram Skövde IK:s beslut att ej fullfölja kontraktstiden med tränare Anders Spaak som ett aktuellt exempel.

Helt rätt Ingvar så är det spekulationer (eller gissningar som Ingvar uttrycker det) som jag tydligt också skrev i min text. Jag kan naturligtvis inte veta aktuellt ekonomiskt läge, bara se till historien och tolka läget utifrån vad man ser. Jag vet inte hur Ingvars insyn är men ifall han har bättre koll på läget kanske vi kan känna oss lugna och förlita oss på att ekonomin är god och slippa vara med om ännu en förening som går på knäna de närmaste åren.

Han skriver att jag ägnar mig åt ”märkliga gissningar”... Jag vet inte vad man ska kalla Ingvars förhoppning/förväntning om att Anders Spaak gentlemannamässigt ska avstå vidare ersättning? Skulle Ingvar själv göra det? Jag skulle inte och jag undrar hur många andra som skulle göra så? Man får förmoda att Anders Spaak, hur gentlemannamässig han än är, inte kan leva på luft och jag fick ej den uppfattningen när han intervjuades i Radio Skaraborg om avbrottet att det var han som kommit på idén att entlediga sig själv. Naturligtvis en spekulation/gissning men han kanske inte känner sig så gentlemannamässigt bemött från föreningen i sin tur.

Anledningen att jag bryr mig är att beteende och handlingar visar vad som finns under ytan och en förening med ett gott anseende som verkar långsiktigt klokt och ansvarsfullt både vad gäller det sportsliga, humanistiska och ekonomiska får som en följd: ungdomar/föräldrar som söker sig till denna, trogna supportrar, sponsorer som ställer upp och en stöttande bygd som känner att ”detta är vår förening”.

Observera att min avsikt inte är att kasta skit på nån speciell förening utan SIK:s tränarbyte råkade vara ett som sagts tidigare aktuellt exempel.

Som svar på Ingvars påstående att jag inte vill Skövde IK något gott för att jag inte önskar klubben lycka till vill jag citera Eric Cantona ”Luck has nothing to do with it”... jag skrev att jag håller tummarna för IFK Skövde Handboll som befinner sig i ett risigt läge och mina tummar hålls för att de ska agera på ett klokt, ansvarsfullt och långsiktigt sätt (vi får se med tiden). Till Skövde IK och alla andra föreningar som kan tänkas behöva en tumme hållen för sig så gör jag nu detta och är ni inte nämnda betyder det alltså inte att jag vill er nåt ont.

Till slut ett exempel: Hur många har råd att köpa en bil på två års avbetalning, kommer på efter ett år att man vill köra en annan bil och samtidigt som man kör runt i den nya låter den förra stå oanvänd på parkeringen och fortsätter betala på båda?

Ronny

Detta är en opinionstext. Skribenten svarar för de åsikter som framförs i texten.